Güncel

“Düşler Tutsak Edilemez” sergisi Mersin'de açılıyor

“Görülmüştür Ekibi” ile “redfotoğraf grubu”nun ortak çalışması “Düşler Tutsak Edilemez” sergisi İstanbul'da açılmıştı. Serginin ikincisi ise Mersin'de Eğitim – Sen Lokali'nde gerçekleştirilecek.

12 Şubat 2018 Saat: 15:03
“Düşler Tutsak Edilemez” sergisi Mersin'de açılıyor
“Düşler Tutsak Edilemez” sergisi Mersin'de açılıyor

Görülmüştür Ekibi” ile “redfotoğraf grubu”nun ortak çalışması “Düşler Tutsak Edilemez” sergisi 31 Ocak-2 Şubat tarihlerinde İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nde (İFSAK) sanatseverlerle buluşmuştu.Serginin ikincisi ise 17-21 şubat tarihleri arasında Mersin'de, Eğitim–Sen Lokali'nde gerçekleştirilecek.

Sergiyle Görülmüştür Ekibi ve redfotoğraf grubu’nun yaptığı açıklama şöyle: “ Politik mahpuslarla dayanışmak, onların sesini, düşünce üretimlerini dışarıda duyurmak amacıyla başlattıığımız yeni bir projeyi daha tamamlamış bulunuyoruz. “İçeriden Dışarıya Fotoğraf - Düşler Tutsak Edilemez” adını verdiğimiz bu çalışma, basında daha önce “Fotoğraf Köprüsü” olarak tanınan ve 55 Mahpus ile 55 Fotoğrafçıyı buluşturduğumuz serginin ikinci aşamasıdır.

Fotoğraf Köprüsü” geçen iki yıl boyunca Türkiye’nin birçok yerinde ve akabinde 3 Avrupa ülkesinde sergilenmişti. Projemizin ikinci aşamasında -iki yıl süren meşakkatli bir yolculuktan sonra - 30’a yakın cezaevine yeniden girerek 68 Tutsak ile 60 Fotoğrafçı’nın buluşmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu buluşmaların birinci amacı “tutsakların düşlerini görünür kılmak”tı, bir diğer amacı da her geçen gün artan politik tutuklu ve hükümlülere bir selam iletmek, varlıklarını dışarıda yaşayanlara yeniden duyurmaktı. Sergimiz yüzlerce insanın, şairin, yazarın, ressamın, fotoğrafçının destek olduğu kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Tutsakların düşleri, onların betimlemeleri üzerine fotoğraflara yansımıştır. Sergide hem betimlemeleri hem de fotoğrafları görecek, böylelikle tutsakların seslerini duyabileceksiniz. İşte bu projede amacın hasıl olması size bağlıdır. Zira sanat eseri, ancak seyirciyle, okuyucuyla, izleyiciyle tamamlanır. Bu bağlamda sizden tek beklentimiz: Davetimize icap etmeniz, gelip bin bir emekle ördüğümüz bu görsel - edebi şöleni izlemeniz, tutsakların düşlerini görünür kılmamıza destek olmanızdır.”
Açılış : 17 Şubat.2018 saat : 14:00 
Adres: EĞİTİM-SEN MERSİN KİREMİTHANE MH. 4406 SOK. MUSTAFA ARİF YAVUZ İŞHANI KAT 5 NO: 15 AKDENİZ/MERSİN 
TELEFON: 0 324) 238 00 61

Görüntünün olası içeriği: yazı

Görüntünün olası içeriği: 20 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, sakal

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar, sakal ve iç mekan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız