Güncel

Edremit’teki altın madeni projesi durduruldu!

Edremit'te yapılmak istenen Demirtepe Altın Madeni Projesi durduruldu.

6 Ağustos 2019 Saat: 12:37
Edremit’teki altın madeni projesi durduruldu!
Edremit’teki altın madeni projesi durduruldu!

Balıkesir Edremit’te Havran-Büyükşapçı köyünde Bahar Madencilik A.Ş. tarafından yapılmak istenen Demirtepe Altın Madeni Projesi durduruldu.

ABC’nin haberine göre, Kaz Dağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin başlattığı mahkeme süreci sonucunda “ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporu alınması zorunludur” kararı çıkmıştı.

Çevre savunucuları daha önce yaptıkları açıklamada 6 Ağustos’ta, Ankara’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca İDK (İnceleme Değerlendirme Komisyonu) toplantısında ÇED raporunun görüşüleceği belirtilmişti.

Yapılan girişimler sonucunda 6 Ağustos’ta yapılacak İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantı duyurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden de kaldırıldı.

“Havran’ın üstü ‘altından’ değerlidir!”

Kaz Dağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Dernek Başkanı Süheyla Doğan’ın yaptığı açıklamada,  “Dernek üyelerimizce imza toplamaya devam ederken, 6 Ağustos’ta yapılacak İDK toplantısı duyurusunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden kaldırıldığını gördük. Nedenini sorduğumuzda, toplantının iptal edildiğini ve Demirtepe Altın Madeni Projesi’nin kabul edilebilir bulunmadığını öğrendik. Daha İDK toplantısı yapılmadan projenin iptali; halkın katılımı ile toplantılarda yaptığımız bilimsel itirazların, vatandaş imzalarının, CİMER başvurularının ve sosyal medya çalışmalarının ne kadar yararlı olduğunu gösterdi. Halkın katılımı toplantılarında bizimle olan Burhaniye Çevre Platformu ve Ayvalık Tabiat Platformu’na, bilimsel raporumuza destek veren tüm uzmanlarımıza, bugün bizimle olan HAVÇEP’e ve Havranlı dostlarımıza ve bugüne kadar emeği geçen tüm üyelerimiz ve gönüllülerimize çok teşekkür ederiz. Havran’ın üstü ‘altından’ değerlidir! Demirtepe Altın Madeni Projesi artık yok!” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Yolculuk

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız