Siyaset

Ege Üniversitesi’nde Akademisyenlere soruşturma desteği

Bu suça ortak olmayacağız başlığıyla hazırladığı metne imza atan, Ege Üniversitesinde görevli 11 öğretim üyesi ve araştırma görevlisine, ifade günü destek geldi. Onlarla birlikte rektörlük binasına girmeye çalışan arkadaşl

24 Mart 2016 Saat: 22:07
Ege Üniversitesi’nde Akademisyenlere soruşturma desteği
Ege Üniversitesi’nde Akademisyenlere soruşturma desteği

'Bu suça ortak olmayacağız' başlığıyla hazırladığı metne imza atan, Ege Üniversitesi'nde görevli 11 öğretim üyesi ve araştırma görevlisine, ifade günü destek geldi. Onlarla birlikte rektörlük binasına girmeye çalışan arkadaşları ile özel güvenlik elemanları arasında zaman zaman gerginlikler görüldü.

 "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla hazırlanan bildiriye 1128 akademisyen imza attı. Büyük tartışmalara neden olan bu bildiride imzası bulunan, çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenler hakkında soruşturmalar açıldı. Ege Üniversitesi'nde de, bildiriyi imzalayan 11 öğretim üyesi ve araştırma görevlisi hakkında idari soruşturma açıldı.

İfade vermek için Ege Üniversitesi Rektörlüğü binasına gidecek olan öğretim elemanlarına, bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarından destek geldi. Rektörlük kapısında önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik gruptan, "Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanan akademisyen dostlarımızla dayanışma için burdayız" açıklaması yapıldı. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de destek için Rektörlük önüne geldi.

KAPIDA GERGİNLİK 

Sağanak yağmur altındaki açıklamadan sonra öğretim elemanları içeriye alındı. Ancak hem avukatları hem de onlara destek vermek için gelen arkadaşlarına izin verilmemesi üzerine, özel güvenlik elemanları ile aralarında zaman zaman gerginlikler görüldü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız