Güncel

Ege'de kadınlar yine sokaktaydı

İzmir'de sokağa çıkan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki göstererek mücadele mesajını yineledi.

24 Mart 2021 Saat: 19:09
Egede kadınlar yine sokaktaydı
Ege'de kadınlar yine sokaktaydı

Urla Kadın Platformu'nun çağrısıyla İzmir'in Urla ilçesinde sokağa çıkan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına tepki gösterdi. Urla Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları attı. Platform adına konuşan Sibel Uyar, "Bizler İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini kabul etmiyoruz. Yüzyıllardır süren mücadele sonucu kazandığımız hakların siyasi irade tarafından gasp edilmesine itiraz ediyoruz" dedi.

Her gün bir kadın cinayetinin yaşandığını hatırlatan Uyar, "Kadın katliamına karşı devletin görevi İstanbul Sözleşmesi'ni derhal uygulamak ve kadınların beden bütünlüğünü, yaşam hakkını güvence altına almaktır. Kadınların eşit, özgür ve güvenli bir dünyada yaşaması için herkesi göreve çağırıyoruz. Verdiğimiz mücadele ile elde ettiğimiz haklarımızdan, dayanışmamızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz" diye konuştu.

BUCA
Buca Kadın Platformu'nun çağrısıyla Forbes Sevgi Yolu Madenci Anıtı önünde toplanan kadınlar da, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula", "Kadınlar yürüyor, mücadele sürüyor", "Yaşasın kadın dayanışmamız", "Yaşasın kadın mücadelesi", "Kadınları değil katilleri engelle", "Erkek vuruyor devlet koruyor" gibi sloganlar ve zılgıtlarla Şirinyer Migros önüne kadar yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş ardından açıklama yapan Buca Kadın Platformu üyesi Nihal Akyıldız, sözleşmenin feshedilmesini asla tanımayacaklarını belirtti. Akyüz, İstanbul Sözleşmesi'nin gerektiği gibi uygulanana, erkek şiddeti son bulana dek mücadele edeceklerini kaydetti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız