Güncel

Eğitim emekçileri: Açlık sınırındayız

Maaşlarımız kirayı karşılamıyor, açlık sınırındayız" diyen Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube, tüm kamu emekçilerine insanca yaşamaya yetecek bir maaş için mücadeleye çağırdı.

9 Haziran 2022 Saat: 19:42
Eğitim emekçileri: Açlık sınırındayız
Eğitim emekçileri: Açlık sınırındayız

Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube, "Maaşlarımız kirayı karşılamıyor. Açlık sınırındayız" şiarıyla Şişli'de bulunan Cevahir AVM önünde açıklama yaptı. Basın metnini okuyan şube başkanı Ayfer Koçak, TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi; "Maaşlar kiraya yetmiyor, açlıkla yüz yüzeyiz" dedi. 

MEB'in ise eğitim emekçilerinin sorunlarını çözmek yerine öğretmen düşmanlığı meslek kanunu ile ekonomik sıkışmışlığı kullanarak öğretmenleri birbiriyle rekabete soktuğunu söyleyen Koçak, "Bizler hakkımız olanı istiyoruz ve tüm emekçileri insanca yaşamaya yetecek bir maaş için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Yaşanan gerçek enflasyonun en az yüzde  130 olduğu mevcut koşullarda tüm işçiler, asgari ücretliler, emekliler, tüm kamu emekçileri gibi biz öğretmenler de açlık sınırının altında gelir ile yaşamaya çalışıyoruz" dedi.     

Fahiş kira artışlarına işaret eden Koçak, ev sahiplerinin birçok eğitim emekçisinden kiralarını güncellemesini ya da evleri boşaltmasını istediğini belirtti. "AKP iktidarı, KYK yurtları önündeki uzun kuyruklar karşısında, önümüzdeki birkaç yıl kendisine sıra gelmeyeceğini gören ve kirasını ödeyebileceği bir ev bulmaktan umudunu kesen ciddi bir öğrenci kitlesini bilinçli bir şekilde cemaat yurtlarına yönlendirme politikası izlemiştir" diyen Koçak, yıllardır öğrencilerin barınma sorununa çözüm üretmeyenlerin denetimsiz tarikat ve cemaat yurtlarının yayılmasına izin verdiğini, ekonomik sorunlar yaşayan öğrencileri dini cemaatlerin kucağına ittiğini kaydetti.

Koçak, şöyle devam etti: "Konfederasyonumuzun araştırma birimi KESK-AR verilerine göre dört kişilik bir ailenin  2011 yılından itibaren iktidarın gücüne dayanarak büyüyen sendikacılığın utancı MEMURSEN büyüdükçe biz emekçilerin geliri küçüldü.  Onlar yetkilendikçe biz emekçiler iradesizleştirildik. Artık açlık sınırının altındayız. Memur-Sen'i bir daha uyarıyoruz… Resmi enflasyon oranında zam talebi '0' zam dahi değil reel anlamda alım gücünü eksiltmeyi onaylamaktır. Temmuz ayı maaş artışlarının gerçek enflasyon oranında olması için, Her hangi bir sendikaya üye olsun ya da olmasın, tüm eğitim emekçilerini, kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir maaş talebi hakkımıza sahip çıkmaya,  emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye çağırıyor ve Eğitim–Sen ve KESK'te birleşmeye davet ediyoruz." 

Eylem sloganlarla sona erdi.               

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız