Güncel

"Eğitim emekçileri olarak boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz”

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin oturma eyleminde konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ersin Gündüz, “KHK’lar ile boyun eğdirilmeye çalışan eğitim emekçileri sözünü söylemeye devam edecek” dedi.

25 Ocak 2024 Saat: 00:35
Eğitim emekçileri olarak boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz”
"Eğitim emekçileri olarak boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz”

ERKAN SOYLU


KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin oturma eyleminde konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ersin Gündüz, “KHK’lar ile boyun eğdirilmeye çalışan eğitim emekçileri sözünü söylemeye devam edecek” dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) İzmir 2 Nolu Şube, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade için düzenlediği oturma eylemine 278’inci haftasında da devam etti. Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan eylemde sık sık, “Asla yalnız yürümeyeceksin” “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılarak destek verdi.

Bir 13 kişi görseli olabilir

Oturma eyleminde konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ersin Gündüz, kamu kaynaklarının devlet okulları için kullanılması yerine özel okullara teşvik adı altında aktarıldığını belirterek, bunun eğitimde yaşanan eşitsizlikleri ve okullar arasındaki nitelik farklarını daha da derinleştiğini söyledi. Gündüz, “Bu durum okulları sadece devlet okulu-özel okul şeklinde ayrıştırmakla kalmamış, aynı zamanda zenginle yoksula ayrı ayrı ‘devlet okulu’, hatta aynı devlet okulu içinde gelir durumuna ya da başarı düzeyine göre farklı sınıflar oluşturulmasının önünü açmıştır. Bu tabloyu daha net açıklamamıza yardımcı olan verilere göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan 75 bin 19 okulun 14 bin 281’ini özel okullar oluşturmaktadır. Bir diğer deyişle, ülkemizdeki her 5 okuldan biri patronlar tarafından yönetilmektedir” dedi.

Bir 8 kişi görseli olabilir

Örgütlü mücadelelerini  hedef alan her türlü yasadışı girişim ve saldırıya rağmen bir araya gelerek 278’inci haftada seslerini çıkardıklarını ifade etti. Gündüz devamla, “Eğitimdeki bu içler acısı tablonun ortaya çıkmasını hızlandıran, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak oluşturulan KHK’lar ile boyun eğdirilmeye çalışan eğitim emekçileri sözünü söylemeye devam ediyor ve ihraç edilen açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar da edecek. Tüm bu anti demokratik ihraç kararlarına, baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci eğitim emekçileri olarak boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Bir 13 kişi görseli olabilir

Bir 8 kişi görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız