Güncel

Eğitim-Sen 23 Kasım Ankara Mitingine çağrı yaptı

Eğitim Sen 2 nolu şube Kadıköy Süreyya Operası önünde bir dizi taleplerini kamuoyu ile paylaşmak üzere imza standı açtı ve bildiri dağıtımı yaptı.

22 Kasım 2019 Saat: 20:13
Eğitim-Sen 23 Kasım Ankara Mitingine çağrı yaptı
Eğitim-Sen 23 Kasım Ankara Mitingine çağrı yaptı

NECDET ÖZSAYGIN

KADIKÖY/İSTANBUL

Aynı zamanda 23 kasım’da Ankara’da yapılacak olan miting için çağrıda yapılan bildiride şu görüşlere yer verildi:

Bizler en ağır koşullarda öğrencilerimizin gözündeki ışıltı sönmesin diye çalışan kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmenleriz. Bizler;haksız hukuksuz şekilde bir gecede çıkarılan kararnamelerle disiplin kurullarınca veya sözleşmesi yenilenmeyerek ihraç edilen eğitim ve bilim emekçileriyiz.

Bizler harcadığı onca emeğe rağmen ataması yapılmayan öğretmenleriz.Bizler eşit,özgür,demokratik üniversiteleri,bilimsel eğitimi savunduğumuz için hukuksuz ihraç edilen,sözleşmesi yenilenmeyen bilim insanlarıyız.

Bizler düşük ücretle uzun süreler çalışmaya mecbur bırakılan özel eğitim kurumu öğretmenleriyiz. Bizler eğitim hizmetinin görünmeyen, düşük ücretle çalışmak zorunda bırakılan hizmetlileri,memurları,teknik personeliyiz.Bizler istemediği okula devam etmek zorunda bırakılan eşit,nitelikli eğitim hakkı elinden alınan öğrencileriyiz.

Bizler çocuklarımızın eğitim hakkı için mücadele etmek zorunda bırakılan, kamu okullarında kayıt parası,katkı payı,bağış adı altında ücretler dayatılan veya özel okullara mecbur bırakılan velileriz.Bizler eğitim hakkı elinden alınan yurttaşlarız.

Bizler milyonlarız. Haklarımız, özgürlüklerimiz ve elimizden alınmaya çalışılan geleceğimize sahip çıkmak için 23 kasım’da Ankara’da kışı bahara çevirmek için buluşacağız. Biz biliyoruz ki biz haklarımıza  birlikte sahip çıktığımız, birlikte talep ettiğimiz sürece haklarımızı kazanacağız.

Biz biliyoruz ki birlikte olduğumuzda el ele tutuştuğumuz da başaracağız.Biz biliyoruz ki birbirimizin sesine ses olduğumuz da eşit ve özgür bir ülke yaratacağız.Biz biliyoruz ki eşit,özgür,laik demokratik ve barış içinde bir ülkeyi yarattığımız da haklarımızı özgürlüklerimizi kazanacağız.

Biz biliyoruz ki, eğitim emekçilerinin haklarına, öğrencilerimizin eşit, ücretsiz ulaşılabilir, nitelikli, anadilde,laik,bilimsel,kamusal eğitim hakkına sahip olduğu gün aydınlık ve güzel yarınlar kuracağız.

Tüm bu nedenlerle EĞİTİM SEN sizleri mücadeleye yan yana olmaya, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyor.Eğitim ve bilim emekçileri sendikası Eğitim Sen 111 yıldır devam eden eğitim emekçilerinin mücadele tarihinden ve birikiminden aldığı güçle tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencilerimizi, velilerimizi,bilim insanlarını ve tüm yurttaşlarımızı 23 kasımda Ankara’da buluşmaya çağırıyoruz.

Davetimiz güneşin sofrasında buluşma, hep bir ağızdan türküler söylemeye ve hep beraber maviliklere yelken açmaya davetidir. Bu davet bizim.

Bizler;

-Tüm eğitim çalışanlarının yok edilen saygınlığını geri kazanmak için

-Yarınlarımız olan çocuklarımızın geleceği için.

-Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için.

-İnsan onuruna yakışan ekonomik talepler için.

-Haksız hukuksuz ihraç edilen arkadaşlarımızın işlerine iadeleri için.

-Ek göstergenin 3600’e çıkarılması için.

-Eğitimin sadece biz eğitimcilerin işi olduğunu hatırlatmak için.

-Vergi diliminden kaynaklı hak kayıplarına son verilmesi için.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız