Güncel

Eğitim Sen: Cumhur İttifakı adayları okullarda propaganda yapıyor

İZMİR - Cumhur İttifakı belediye başkanı adaylarının yasak olmasına rağmen okullarda seçim propagandası yaptığını belirten Eğitim Sen İzmir Şubesi, idarecilerin buna izin vererek açıkça suç işlediğini belirtti.

27 Mart 2024 Saat: 22:13
Eğitim Sen: Cumhur İttifakı adayları okullarda propaganda yapıyor
Eğitim Sen: Cumhur İttifakı adayları okullarda propaganda yapıyor
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir şubeleri, Cumhur İttifakı adaylarının okullarda seçim çalışması yürütmesine ilişkin Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube binasında basın toplantısı yaptı. Şubeler adına basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Rıza Boz okudu.  
Cumhur ittifakı adaylarının, yasak olmasına rağmen okullarda serbestçe siyasi propaganda yapmaya devam ettiğini belirten Boz, son olarak Seferihisar'da bir okulun yemekhanesinde Eğitim Bir Sen'in iftar yemeğine Cumhur ittifakı belediye başkan adaylarının katıldığını aktardı.  
'AÇIKÇA SUÇ İŞLENİLMEKTE'  
Yemekte ilçe milli eğitim müdürü, ilçe müftüsünün de olduğunu kaydeden Boz, "Diğer taraftan Çiğli AKP Belediye Başkan adayı, İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu önünde öğrencilere boyama kitabı ve velilere çanta dağıtarak seçim propagandası yapabiliyor. Bunlara benzer onlarca, yüzlerce örnek gösterilebilir. Türkiye’deki bütün kamu kurumlarında olduğu gibi, eğitim kurumlarında da herhangi bir parti adayının yazılı ya da sözlü olarak siyasi propaganda yapması yasaktır. Bu açık yasağa rağmen sendikal-siyasal referanslar üzerinden yönetici olan ve iktidarı açıktan destekleyen tutumlar gösteren bazı idareciler, okullarda iktidar partisi adaylarının propagandasının yapılmasına izin vererek, açıkça suç işlemektedir" dedi. 
Hukuk kurallarının herkes için eşit derecede uyulması gereken kurallar olduğunu vurgulayan Boz, "Konfederasyonumuz kuruluşundan bugüne kadar sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini ülkemizin emek, demokrasi, eşitlik, laiklik, özgürlük ve barış mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak  kabul eder. Ayrıca; konfederasyonumuz demokratik dönüşümün ve toplumsal demokrasinin pratikleşme alanı olan yerel yönetimlerin emekten yana, demokratik, katılımcı, şeffaf, toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan, özgürlükçü ve ekolojik bir biçimde yeniden yapılanmasını en temel ilkelerden biri olarak kabul etmektedir" diye belirtti. 
Bu kapsamda emekçilerin demokratik, ekonomik, sosyal ve özlük haklarına öncelik vererek çalışanları gözeten belediye başkanı adaylarına destek vereceklerini söyleyen Boz, "Başta toplu sözleşme ve grev hakkı olmak üzere emekçilerin sendikal hak ve özgürlüklerini tanıyan, tüm yönetim düzeylerinde kadınların eşit temsiliyetini esas alan, kentlerin toplumsal mülkiyeti olan kamusal alanları sermayenin değil, toplum ve halk yararına kullanan, yerelleri eşitlik idealinin yaygınlaşma alanları olarak gören, demokratik ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışının öncelikle il genel ve belediye meclislerinde karşılık bulması gerektiğine inanan, gereğini yerine getiren, 'tavizsiz' bir şekilde ekolojik yerel yönetim anlayışını esas alan, mülteci, sığınmacı ve göçmenlere yönelik ayrımcılığın son bulması için mücadele eden anlayışı temsil eden adaylara oy verilmesini savunmaktayız" diye konuştu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız