Güncel

Eğitim-Sen’den üyelerine dönük hukuksuzluklara tepki

Ümraniye Esenşehir Şehit Yılmaz Ercan İlkokulu’nda görevli üyelerinin okul müdürünün şikayeti üzerine başka okula sürgün edildiğini, Eğitim-Sen İstanbul Şubesi, üyelerine hukuksuzluklar karşısında boyun eğmeyeceklerini belirtti.

21 Eylül 2023 Saat: 20:50
Eğitim-Sen’den üyelerine dönük hukuksuzluklara tepki
Eğitim-Sen’den üyelerine dönük hukuksuzluklara tepki
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İstanbul Şubesi, üyelerine dönük son dönemde artan soruşturma ve cezalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kadıköy’de bulunan 2 Nolu Şube binasında yapılan toplantıda “Üyemize verilen hukuksuz cezaları kabul etmiyoruz” pankartı açıldı. 
'KEYFİ SORUŞTURMA VE CEZALAR ARTIYOR' 
Konuya ilişkin basın metnini okuyan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Çayan Çalık, eğitim kurumlarında keyfi soruşturma ve cezaların giderek arttığına işaret ederek, buna dair son örneğin Ümraniye Esenşehir Şehit Yılmaz Ercan İlkokul’nda meydana geldiğini belirtti. Okula öğretmen olarak atanan Sibel Yılmaz isimli üyelerinin okul müdürünün keyfi uygulamalarına karşı çıktığı için mobbinge maruz kaldığını belirten Çalık, “Üyemiz, okul müdürünün keyfi yönetiminden kaynaklı okul müdürünü yaşanan bu durumla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sözlü olarak şikayet etmiş, şikayetleri yok sayılmıştır. Bu süre zarfında üyemizin yazılı olarak şikayet edeceği yönünde duyumlar alan Okul Müdürü Ruşen Sarıcan, gerçeğe aykırı evraklar düzenleyerek, olur olmadık suçlamalarla üyemiz hakkında şikayette bulunmuştur” diye belirtti. 
SÜRGÜN CEZASI VERİLDİ 
Çalık, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, üyeleri Yılmaz tarafından yapılan şikayetinin aksine okul müdürünün şikayetini dikkate aldığını ve üyeleri hakkında soruşturma başlattığına dikkati çekerek,  soruşturma sonucunda üyelerinin “uyarı, kınama ve aylıktan kesme” cezalarına tabi tutulduğunu söyledi. Ayrıca Yılmaz’ın yaşanan durumdan dolayı başka bir okula sürgün edildiği bilgisini paylaşan Çalık, “Yaşadıklarımızdan biliyoruz ki; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hukuksuz işlemlerindeki ısrarı, var olan hukuk tanımayan ülke gerçekliğinden beslenmektedir. Soruşturmalarda görevlendirilen okul müdürü sayısı arttıkça okul müdürünü ilgilendiren ya da tarafı olduğu soruşturma süreçlerinde hukuk tamamen ayaklar altına alınmaktadır” dedi. 
'SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ' 
Eğitim-Sen olarak üyelerine dönük yaşanan hukuksuzluklar karşısında boyun eğmeyeceklerini ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarının altını çizen Çalık, yaşanana olaya ilişkin şu soruların cevaplandırılmasını istedi;
“*Okul müdürü Ruşen Sarıcan neden, kim veya kimler tarafından korunmaktadır?
*Ruşen Sarıcan bu soruşturma esnasında üyemizi kast ederek, ya ben ya o diye şantaj yapmış mıdır? Yapmışsa bu gücü nereden almaktadır?
*Üyemiz Sibel Yıldız’ın okul müdürü hakkında belgelediği usulsüzlüklerle ilgili şikâyetinin üzerini örtmek isteyen okul müdürü muhakkikler hakkında bir işlem yapılacak mıdır? 
*İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İl Disiplin Kurulu kararına rağmen üyemiz hakkındaki dört cezada ısrarın nedeni, soruşturma geçiren arkadaşımızın sendikamıza üye olması mıdır?
*Okul müdürlerinin muhakkik olarak atanmasından bu yana Bakanlık ne miktarda tazminat ödemeye mahkûm edilmiştir?”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız