Güncel

Eğitim Sen: Eğitim emekçilerinin sesini duyun, ÖMK'yı iptal edin

Eğitim-Sen, 2 Kasım'da gerçekleşecek iş bırakma eylemine ilişkin düzenlediği basın toplantısıyla, MEB'in eğitim emekçilerinin sesini duymadığını kaydetti ve 19 Kasım'da kariyer sınavının derhal iptal edilmesi çağrısında bulundu.

2 Kasım 2022 Saat: 00:01
Eğitim Sen: Eğitim emekçilerinin sesini duyun, ÖMKyı iptal edin
Eğitim Sen: Eğitim emekçilerinin sesini duyun, ÖMK'yı iptal edin

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), 2 Kasım'da 13 sendikanın ortak örgütlediği iş bırakma eylemine ilişkin Ankara'da bulunan genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmenlerin sorunlarına çözüm üretmeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda (ÖMK) bütün tepkilere rağmen ısrar ettiğine işaret etti ve "Öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunları Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündeminde değildir" dedi.

Öğretmenlerin ekonomik, sosyal, özlük hakları ve geleceğine yönelik taleplerinin yıllardır görmezden gelindiğini ifade eden Kurul, "Öğretmenlerin mesleki birikimini ve niteliğini yok sayan kariyer basamakları uygulamasının öğretmenlik mesleğinin saygınlığını daha da düşürmesine karşı hiçbir eğitim emekçisinin, eğitim alanında örgütlü hiçbir sendikanın sessiz ve tepkisiz kalması beklenemez" ifadelerini kullandı.

Kurul, bu doğrultuda bir araya gelen eğitim alanında örgütlü sendikaların ortak taleplerini ise şu şekilde sıraladı:
????"1 9 Kasım tarihinde gerçekleşecek kariyer sınavının derhal iptal edilmesi,
????Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi,
????Tüm eğitim çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı sağlanmasına ilişkin düzenleme yapılması,
????Kamuda mülakat uygulamasına son verilmesi,
????Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılması ve aile çocuk yardımı tutarlarının iyileştirilmesi,
????Vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi,
????Öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanması."

MEB'in sendikaların sesini duymamakta ısrar ettiğini ifade eden Kurul, taleplerinin sadece metne imzacı sendikaların değil tüm eğitim ve bilim emekçilerinin talepleri olduğunu vurguladı. Kurul, şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrımız; kariyer basamakları sınavının yapılmaması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bütün sonuçlarıyla birlikte derhal iptal edilmesidir. Eğitim sendikalarının ortak sesi duyulmalı, yapılan yanlıştan çok geç olmadan geri dönülmelidir. Eğitim Sen olarak eğitim emekçilerinin kariyer sınavının yapılmaması, ÖMK'nın iptal edilmesi ve yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı yönündeki taleplerini önemseyen bütün sendikaları 2 Kasım iş bırakma eylemine katılmaya ve ortak talepler etrafında birlikte hareket etmeye davet ediyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız