Eğitim

Eğitim Sen, MEB ile ihraçları görüştü: 'Hukuksuzluklar düzeltilmeli'

Eğitim Sen, ihraç edilen eğitim emekçilerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

10 Kasım 2016 Saat: 10:48
Eğitim Sen, MEB ile ihraçları görüştü: 'Hukuksuzluklar düzeltilmeli'
Eğitim Sen, MEB ile ihraçları görüştü: 'Hukuksuzluklar düzeltilmeli'

Eğitim Sen, ihraç edilen eğitim emekçilerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin Eğitim Sen’den yapılan açıklamada “Heyetimiz, Bakanlığı söz konusu hukuksuz uygulamaları hızla düzeltmeye davet etmiş, taleplerimiz doğrultusunda mücadele kararlılığımızı bir kez daha belirtmiştir” denildi

Eğitim Sen, 15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL ve bu kapsamda çıkarılan KHK’ler ile ihraç edilen eğitim emekçilerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, eğitim emekçilerine yaşatılan hukuksuzluğa karşı mücadelenin büyütüleceği vurgusu ön plana çıktı.

Eğitin Sen’in açıklaması şöyle:

15 Temmuz sonrasında kamuda başlatılan cadı avı, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan on binlerce eğitim emekçisinin haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilmesini, açığa alınmasını ve sürgün edilmesini beraberinde getirdi.

İlk günden bugüne, yaşanan hukuksuzluklar karşısında Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle, parlamentodaki muhalefet partileriyle ve çeşitli demokratik kitle örgütleriyle her fırsatta eleştiri ve görüşlerimizi paylaştık. Başta üyelerimiz olmak üzere eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin mağduriyetine, bir bütün olarak da eğitim hizmetinin aksamasına yol açan bu sürece son verilmesi talebimizi kamuoyuyla paylaştık. Bilinmelidir ki sendikamız Eğitim Sen, bu hukuksuzlukların son bulması, OHAL ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yürüttüğü mücadelesinde asla geri adım atmayacak, aksine önümüzdeki günlerde bu mücadeleyi büyütmeye yönelik adımlar atacaktır!

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşme yapan heyetimiz, eğitim emekçilerine yaşatılan hukuksuzluğu ve mağduriyeti bir kez daha dile getirerek, Bakanlığı söz konusu hukuksuz uygulamaları hızla düzeltmeye davet etmiş, taleplerimiz doğrultusunda mücadele kararlılığımızı bir kez daha belirtmiştir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız