Güncel

Eğitim-Sen, TTB, SES: Geleceğimizin yargılanmasına direneceğiz

Eğitim-Sen, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), “ Barış Bildirisi’ nedeniyle haklarında açılan davası öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

5 Aralık 2017 Saat: 09:35
Eğitim-Sen, TTB, SES: Geleceğimizin yargılanmasına direneceğiz
Eğitim-Sen, TTB, SES: Geleceğimizin yargılanmasına direneceğiz

Eğitim-Sen, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), “Bu suça ortak olmayacağız!” başlıklı Barış Bildirisi’ne imza attıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan akademisyenlerin davası öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

İstanbul Tabip Odası‘nda gerçekleştirilen toplantıda, konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, bildiride ifade edilen düşüncelerin, iktidarı rahatsız ettiğini söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde savaşa karşı barışı savunmanın ve barış talep etmenin suç olmadığını vurgulayan Aydoğan, “Bu nedenledir ki barış talebini yargılamak, yaşam hakkını, demokrasiyi ve ortak geleceğimizi yargılamak anlamına gelmektedir” dedi. Ardından söz alan SES Eşgenel Başkanı Erdem, şunları söyledi: “Barış mücadelesi sağlık mücadelesidir. Biz sağlık emekçileri barışa giden yolda köprü olmaya devam edeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından Taner Timur, Fatma Gök ve İbrahim Kaboğlu’nun katıldığı bir panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını ise TTB Başkanı Raşit Tükel yaptı. Tükel, “Akademi biat etmez ve etmedi de zaten. Ne disiplin soruşturmasında ne de devamında boyun eğmedi. Yargılanan arkadaşlarımızın yanında olacağız” dedi.
Panelistlerden  Taner Timur, “12 Mart’ın mahkemelerini yaşadık, 12 Eylül’ü yaşadık. Hepsinden daha ağır bugünü yaşıyoruz. Üniversiteden uzaklaştırmalar daha öncekinden fakat başka türlü, daha kapsamlı, daha totaliter bir projenin ürünü. Direneceğiz, yeneceğiz. Çok daha iyi vesilelerle, bir araya gelmeye devam edeceğiz diye ümit ediyorum” derken, Fatma Gök  “Üniversitenin işlevi hakikati aramak. Hakikati ararken eleştirel bilgi üretmek zorundayız. Bilimi geliştirmek zorundayız ve bunları toplumla paylaşmak zorundayız.” şeklinde konuştu.
Gök’ün ardından konuşan Prof. Dr İbrahim Kaboğlu da, KHK’lerin uluslararası sözleşmelerine, ahlaka ve akla aykırı olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız