Güncel

Eğitim Sen'den 8 Mart eylemi

Ankara'da Eğitim Sen 4 No'lu Şube 8 Mart eylemi gerçekleştirdi ve "Savaşa, yoksulluğa ve şiddete karşı yaşasın kadın dayanışması! Yaşasın 8 Mart" dedi.

5 Mart 2022 Saat: 10:15
Eğitim Senden 8 Mart eylemi
Eğitim Sen'den 8 Mart eylemi

ANKARA

Ankara’da Eğitim Sen 8 Mart eylemi gerçekleştirdi. 4 Mart Cuma akşamı Sincan’da Eğitim Sen 4 No’lu Şube tarafından yapılan 8 Mart eyleminde şunlar ifade edildi:

Yaklaşan 8 Martı emek sömürülüsünün her geçen gün artığı enerjiye ve temel tüketim maddelerine gelen zamlarla birlikte alım gücünün kalmadığı işsizliğin rekor seviyeye ulaştığı ekonomik kriz koşularında karşılıyoruz. Kadınlar olarak barınma beslenme gibi temel ihtiyaçları bile karşılayamaz olduk yoksullukla baş etmeye çalışırken, açlıkla mücadele etmek durumunda kaldık

OHAL uygulamaları ve KHK ile işten atılmalara değinilen açıklamada emperyalist savaşa karşı durma çağrısı yapıldı. Açıklamada şunlar vurgulandı: “Dünyada ve bölgemizde savaşlar hız kesmeden devam ediyor. Emperyalistlerin çıkar ve paylaşım kavgaları Rusya Ukrayna savaşı üzerinden yürütülüyor. Afganistan Irak Suriye ve Kuzey Afrika’da yürütülen, bölgeyi istikrarsızlaştıran halklar arası savaşa sürükleyen politikalardan en çok kadınlar etkileniyor. Savaşta canlarımızı kaybediyor yerimizden yurdumuzdan ediliyoruz. Gittiğimiz ülkelerde ayrımcılığa uğruyor ucuz iş gücü olarak görülüyoruz”

“Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganlarının atıldığı eylem taleplerin sıralanması ile bitirildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız