Güncel

Eğitim Sen'den ataması yapılmayan öğretmenin intiharına dair açıklama: Artık yeter!

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, ataması yapılmadığı için intihar eden Hasan Cihan Aslan'a dair açıklamasında “Halka ait bütçe eğitim hakkı, öğretmen atamaları için ayrılsaydı Aslan yaşıyor olacaktı" dedi.

28 Aralık 2022 Saat: 12:01
Eğitim Senden ataması yapılmayan öğretmenin intiharına dair açıklama: Artık yeter!
Eğitim Sen'den ataması yapılmayan öğretmenin intiharına dair açıklama: Artık yeter!

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, ataması yapılmadığı için intihar eden Sosyal Bilgiler öğretmeni Hasan Cihan Aslan için açıklama yaparak, "Halka ait kaynaklar, öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, öğretmen atamaları için ayrılsaydı şu anda meslektaşımız Hasan Cihan Aslan yaşıyor olacaktı” dedi.

Eğitim Sen İzmir Şubeleri adına açıklamayı yapan Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin, “Yüz binlerce öğrencimiz öğretmenlerine, meslektaşlarımız öğrencilerine kavuşmayı beklerken siyasi iktidarın tercihi sonucu öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, öğretmen atamaları için ayrılmayan kaynaklar özel okul sahiplerine, tarikatlara, cemaatlere aktarıldı. Halka ait kaynaklar, halka ait bütçe öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, öğretmen atamaları için ayrılsaydı şu anda meslektaşımız Hasan Cihan Aslan yaşıyor olacaktı” dedi.

“KAYNAKLARIN ÖĞRETMEN ATAMALARINA AYRILMAMASI SİYASİ BİR TERCİHTİR”

Çetin, siyasi iktidarın, MEB’in "bütçe olanaklarını, yetersizliğini" gerekçe göstermesinin aslında tercihin öğrencilerden, eğitim emekçilerinden yana olmadığının temel göstergesi olduğunu belirterek “Öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkının, eğitimin ve atama bekleyen öğretmenlerin gereksinimleri dikkate alınarak gerekli öğretmen atamaları gerçekleştirilmelidir. Söz konusu olan öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı, eğitim emekçilerinin hakları ve ortak geleceğimiz iken sermayeye, özel okullara, dini yapılara, cemaatlere aktarılan kaynakların öğretmen atamalarına ayrılamaması siyasi iktidarın ideolojik tercihidir” diye belirtti.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN HAKLARI İÇİ MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yalnızca öğretmen atama sayılarının yetersizliği değil öğretmen alımı ve biçiminin de yarım milyonu aşkın öğretmenin umutsuzluklarını artırdığını söyleyen Çetin, “Atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımız yarım milyonu aşan bir sosyal kesime dönüşmüş durumdadır. Yalnızca MEB’in ücretli öğretmen ve norm açığı verilerine göre en az 200 bin öğretmen ataması yapılması gerekirken, yapılan açıklamalar gerekli atamanın yapılmayacağı tabloyu bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Öğretmen atamalarının bütçeye açıkladıkları gibi ‘yük’ olma gerekçesinin hiçbir karşılığı yoktur. Bütçede yüzde 1-1,5 oranında bir artış dahi en az 170 bin öğretmen ataması için yeterli olabilecekken tercih bir kez daha öğrencilerimizden, öğretmenlerden yana değil sermayeden, patronlardan yana kullanılmıştır” diye vurguladı.

Özkan son olarak şunları kaydetti: “Üzgünüz, öfkeliyiz. Artık yeter. Arkadaşımız, meslektaşımız Hasan Cihan Aslan’ı, yitirdiğimiz tüm arkadaşlarımıza yaşatılan bu adaletsizliği, haksızlığı unutmayacağız. Meslektaşlarımızın mesleki hakları, öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı için mücadeleye devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız