Güncel

Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu, ‘Hile var’ iddialarına belgelerle yanıt verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kameralar karşısına geçerek iddiaları belgelerle çürüttü.

2 Nisan 2019 Saat: 11:12
Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu, ‘Hile var’ iddialarına belgelerle yanıt verdi!
Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu, ‘Hile var’ iddialarına belgelerle yanıt verdi!

İstanbul’da seçim sonuçlarının gelmeye başlamasından bu yana devam eden başa baş yarış ve hem AA hem de YSK’nın açıklamalarıyla Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u kazandığı belli olması AKP’lileri harekete geçirdi. Sosyal medyada, sandıklarda oyların çalındığına dair belgeler paylaşılmaya başlandı. AKP’li kurmaylar da kameralar karşısına geçerek söz konusu belgeleri doğruladı.

Nöbete çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP’lilerce dile getirilen hile ve usulsüzlük yapıldığı iddialarına yanıt vermek için kamera karşısına geçti. İmamoğlu ilk olarak sözü alarak, “Bütün CHP’lileri seçim kurullarında nöbete davet ediyorum. Hep birlikte nöbetteyiz. Yıldırım’ın samimiyetini sorguluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, belgeleri belgelerle çürüttü

İmamoğlu’nun ardından sözü alan Kaftancıoğlu, “Biz İstanbul’da sandığa azalmış olan güveni yeniden tesis etmek istedik, seçimi kazanmak kadar önemliydi. Görevlilerimiz kimsenin oyunu çalmadığımız gibi bize verilen bir oyun da gitmemesi için çaba gösterdik. Verileri girerken oldukça rahattık. Dünden itibaren özellikle sosyal medya birtakım tutanaklar üzerinden algılar oluşturulmaya çalışılıyor. İstanbul’daki tüm ıslak imzalı tutanaklar elimizde. İki somut örnek veriyorum… Bağcılar’da 1212 nolu sandık AKP’nin oyu 132 iken YSK’nin sistemine 1 oy girildiği rivayetleri var. Sandık başında maddi bir hata olmuş ancak anında düzeltilmiş, sistemde de kayıtlı. 2004 nolu sandıkta 201 oyları varken bunun yazılmadığı söyleniyor. CHP 151, AKP 123 şeklinde ıslak imzalı tutanakta var. Bizlere güvenmeye, ıslak imzalı tutanakları takip eden örgütümüze güvenmeye devam edin. Sonuç ne olursa olsun kendilerine en doğru sonucu vereceğimizi bilin” ifadelerini kullandı.

İşte Kaftancıoğlu’nun açıkladığı belgeler…

Belediye çalışanlarına çağrı

Kaftancıoğlu’nun ardından yeniden söz alan İmamoğlu, İBB çalışanlarını hiçbir siyasi iradenin emirlerini dikkate almadan rutin işlerini yapmaları yönünde uyararak şunları söyledi:

“Şu anda geçersiz oylara göz dikilmiş durumda. 2014 verilerinde 400 binin üzerinde olan geçersiz oy var; şu an 300 bin civarında. Seçmen sayısı artmış olmasına rağmen daha az geçersiz oy var. Sandık tutanağı tutulurken somut bir şey üzerinden itiraz yapılıyorsa ama koca İstanbul’da her sandıkta geçersiz oylar tekrar sayılacak gibi bir süreç ortaya koyulursa beyinler bulanır, gözler buna inanmaz. Bu konuyu 300 bin geçersiz oy üzerinden biz seçimi kazanırız iddiası ortaya koyarak manipülasyon oluşturmak tamamen yanlıştır. Uygulanmış bir model değildir. Sandığı baskı altında tutmalarını doğru bulmuyorum. İlçe Seçim Kurullarında ilginç uygulamalar var. Nöbetçi olarak kalınmasını istemiyorlar, biz nöbet tutarız. Efendim, ‘Bize güvenmiyor musunuz?’ diyorlar; onu sonra konuşuruz!”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız