Güncel

Ekrem İmamoğlu: Ya Kanal ya İstanbul

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

25 Aralık 2019 Saat: 09:51
Ekrem İmamoğlu: Ya Kanal ya İstanbul
Ekrem İmamoğlu: Ya Kanal ya İstanbul

İBB'nin Kanal İstanbul protokolünden çekildiğini ifade eden İmamoğlu; "Kanal İstanbul bir ihanet değil cinayet projesidir" dedi.

İmamoğlu, "Açıklamalarımın hiçbiri siyasi değildir. Tüm İstanbullulardan ve ülkemizin dört bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın çok dikkatli dinlemeleri rica ediyorum. 82 milyon insanımız için değil, çocuklarımız için torunlarımız için geleceğimiz için büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız," ifadelerini kullandı.

Akademisyenlerden gelen raporları gördükçe Kanal İstanbul'un İstanbul için nasıl felaket getireceğine daha da emin olduklarını belirten İmamoğlu, "Karşılaşacağımız felaketlerin boyutlarını tek tek anlatacağım," diyerek sunum yaptı.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.pscp.tv/w/1ypJdBwrDzoKW

İmamoğlu, "Kanal İstanbul yapılırsa, İstanbul’un 8 bin 500 yıldır var olan yer altı ve yer üstü kaynakları yok olacak! En büyük tehlike Terkos Gölü’ne karışacak tuzlu su. Sazlıdere Barajı da devre dışı kalacak. 427 milyon metreküp içme suyu rezervi elden çıkar. Bu susuzluğa mahkumiyet demektir," dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Kimlere ne söz verilmiş olursa olsun derhal vazgeçilmelidir. 15 tehdidi, 15 madde olarak anlatmaya çalışacağım.

Kanal İstanbul demek susuzluğa mahkumiyet demektir. Öncelikle projedeki kanal 45 km uzunluğunda en dar yerinde 275 metre genişliğinde bir kanal. 8 bin 500 yıldır var olan İstanbul yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını kaybedecek. Sadece bu madde bile bu projenin rafa kaldırılmasını emrediyor. Akıllı, mantıklı, gerçeklerden uzaklaşmamış hiçbir siyasetçi, dünya susuzluğu konuşurken bunu destekleyemez. Kendi ülkesine, kendi şehrine, kendi insanına bu ihaneti düşünemez.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız