Güncel

Emekçiler 16 Ekim'de Kartal'da mitinge hazırlanıyor!

İşçi Emekçi Birliği’nin çağrıcısı olduğu ve birçok kurumun katılacağı İşçi Emekçi Mitingi 16 Ekim Pazar günü saat 14.00’da Kartal Meydanı’nda gerçekleşecek. Geçinemeyen binlerce işçi hakları için meydanda olacak.

8 Ekim 2022 Saat: 01:01
Emekçiler 16 Ekimde Kartalda mitinge hazırlanıyor!
Emekçiler 16 Ekim'de Kartal'da mitinge hazırlanıyor!

Yayınlanan açıklama ile tüm işçilere “Gelin hep birlikte mücadele edelim, hakkımız olanı kazanalım!” denildi. 

Açıklama şöyle;

Artan işsizlik, hayat pahalılığı, fahiş kiralar, düşük ücretler hepimizin belini büküyor. İnsanca koşullardan uzak, baskı ve mobbing altında çalışıyoruz. Gerçeği yansıtmayan enflasyon ve işsizlik oranları ile bizleri oyalamaya çalışanlar servetlerine servet katıyor, krizin faturasını bizlere kesiyorlar. Örgütlenme hakkımız sermaye ve iktidar eliyle engelleniyor. Bu gidişata “dur” diyenleri baskı ve zorbalıkla sindirmeye çalışıyorlar.

Rant, talan, yolsuzluk ve hırsızlıkta sınır tanımayanlar, kardeş halklara, Kürt halkına yönelik savaş ve saldırganlık politikalarını her gün daha da arttırıyorlar. Gençlerin eğitim hakkını, geleceğini çalıyorlar. Buldukları her fırsatta kadın düşmanlığını devreye sokuyor, kadınların kazanılmış haklarına saldırıyorlar. Göçmen düşmanlığını kışkırtıyor, biz işçi ve emekçileri bölüp parçalıyorlar.  

Yılın başından bu yana onlarca işyerinde, binlerce işçi eylemlerle haklarını aradı. Bugün de yanı başımızda İBB, ETF Tekstil, Pulver Kimya, Asen Metal, Ceva Lojistik işçileri direnmeye devam ediyor. Sermaye iktidarı saldırılarına, yağma ve talana son gaz devam ederken birileri de bizlere “seçimi bekleyin” diyor. Ancak bizim kaybedecek vaktimiz, emeğimiz ve haklarımız için mücadele etmekten, birlik olmaktan başka seçeneğimiz yok.   

Gelin hep birlikte mücadele edelim, hakkımız olanı kazanalım!

•İşten atmaların yasaklanması, herkese iş ve gelir güvencesi için,
•İnsanca yaşanabilir ücret için,
•Taşeron çalışmanın yasaklanması için,
•İşyerlerinde taciz, baskı, mobbingin son bulması için,
•KHK’ların iptal edilmesi, güvenlik soruşturmaları ile işten atmaların son bulması için, 
•Sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak için,
•EYT’lilerin taleplerinin kabul edilmesi için,
•Göçmen işçilere yönelik ayrımcılığa, saldırılara son verilmesi, eşit ve güvenceli çalışma hakkı sağlanması için,
•Ranta dayalı dönüşüm politikaları ile barınma hakkının gaspını, fahiş kira zamlarını ortadan kaldırmak için,

•Temel tüketim maddelerine yapılan zamların sona ermesi için,
•Elektrik, su ve doğalgazın insani ihtiyaç oranında ücretsiz sağlanması için Mücadeleye, 16 Ekim’de İşçi Emekçi Mitingi’ne!

16 Ekim’de gerçekleştireceğimiz mitingde işçi ve emekçilerin kürsüsünü kuracağız. Tüm işçi ve emekçileri miting çalışmalarına omuz vermeye ve mitinge katılmaya çağırıyoruz.

MİTİNGİ GERÇEKLEŞTİRECEK KURUMLAR

İşçi Emekçi Birliği (Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik İşçi Hareketi, Birleşik İşçi Kurultayı, Devrimci Partili İşçiler, DEV TEKSTİL, Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER),Emekçi Hareket Partisi, Emek ve Adalet Platformu, İşçinin Kendi Partisi, İşçi Hareketi Koordinasyonu, Kaldıraç Hareketi, KÖZ, Proleter Devrimci Duruş, Sosyalist Dayanışma Platformu, Tüm Otomotiv Ve Metal İşçileri Sendikası, Yeni Dünya İçin Çağrı, 4.Vardiya İşçi Dayanışması) Avukat Dayanışması, Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), DİSK Limter-İş, İşçilerin Güç Birliği Derneği, Komünist İşçi Hareketi (Söz ve Eylem), Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Sosyalist Emekçiler Partisi, Sosyalist Kadın Hareketi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB).

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız