Güncel

'Emekçilerin katillerini tanıyor, biliyoruz'

Genç müzisyen Cihan Aymaz Kadıköy rıhtım da sanatını icra ederken öldürülmesi Türkiye Turizm Eğlence, Hizmet İşçileri Sendikası tarafından, İzmir, Alsancak, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto edildi.

9 Mayıs 2023 Saat: 07:37
Emekçilerin katillerini tanıyor, biliyoruz
'Emekçilerin katillerini tanıyor, biliyoruz'

ERKAN SOYLU


Genç müzisyen Cihan Aymaz Kadıköy rıhtım da sanatını icra ederken ırkçı faşist bir saldırı sonucunda öldürülmesi Türkiye Turizm Eğlence, Hizmet İşçileri Sendikası tarafından, İzmir, Alsancak, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto edildi. Eyleme, Yeşil Sol Parti adayları, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER), Partizan ve Halkevleri de katılarak destek verdi.Protestoya müzisyenlerde katılarak şarkı ile protestosunu dile getirdi.

Turizm Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası sözcüsü Okan Kılınç tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

‘İşçinin isyanı 1 Mayıs'ın üzerinden bir gün geçmesinin ardından işçi katliamı devam ediyor. Genç müzisyen arkadaşımız Cihan Aymaz Kadıköy rıhtım da sanatını icra ederken ırkçı faşist bir saldırı sonucunda öldürüldü. Bugünler de davası olan yine aynı şekilde öldürülen Onur Şener'in katillerinin henüz ceza almamasının bu cinayetlerin önünü açtığını biliyoruz.’

Bir 9 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Müzik emekçilerini katlettiğiniz faşist düzeninizden hesap sorulacağının ifade edildiği açıklama şöyle devam etti:  

EMEKÇİLERİN KATİLLERİNİ TANIYOR, BİLİYORUZ

Sahne emekçilerine karşı nefret ve şiddet kültürünün öldürdüğü Regaip Vatansever, Sarp Öztürk, Onur Şener, Zehra Bayır ve daha nice müzisyenlerin acılarını hala yüreklerimizde hissederken Cihan Aymaz'ıda aynı şekilde kaybetmemiz bizlerin öfkesini büyütüyor. Sahne aldıkları mekanlar da patronlar tarafından dövülen, emeklerinin karşılığını alamayan, enstrümanları kırılıp gasp edilen, sigortasız çalıştırılan müzik emekçileri çeteleşmiş zihniyetin her zaman hedefi haline geliyor. Ölümlerin, tehditlerin ve tacizlerin mağduru olan müzik emekçileri katillerini tanıyor biliyor. Kapitalist sistemin kölesi olan çeteleşmiş zihniyetten hesap soracağız.

Bir 7 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

CİNAYETLERE, ŞİDDETE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Gerek meslekleri, gerek cinsiyetleri, gerekse kimliklerinden dolayı her zaman tacize ve ölüme mahkum edilen müzik emekçilerinin asıl sorumlularının devlet ve sermaye düzeni olduğu vurgulanan ve sık sık sloganların atıldığı açıklama, “Pandemi de deprem sürecinde kısacası her felakette işsiz ve mağdur olan biz müzik emekçileri bu hak ihlallerine karşı artık yeter diyoruz. Bu cinayetlere, şiddete boyun eğmeyeceğiz! Mücadelemizi büyüteceğiz! Müzik emekçilerinin haklarını istiyoruz.”diye bitirildi.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız