Güncel

“Emekçilerin sesini kısamayacaksınız”

BES, KHK ile ihraç edilen üyesi Abidin Sırma için Dikimevi Vergi Daire’sinde protesto gerçekleştirdi.

2 Aralık 2016 Saat: 19:06
“Emekçilerin sesini kısamayacaksınız”
“Emekçilerin sesini kısamayacaksınız”

Büro Emekçileri Sendikası (BES) 22 Kasım KHK’si ile görevinden ihraç edilen eski Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve İşyeri Temsilcisi Abidin Sırma ile dayanışma amacıyla Dikimevi Vergi Dairesi önünde eylem yaptı.

BES üyeleri işyerlerine dönene kadar dayanışmayı ve hukuki süreçleri sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceklerini belirtirken, OHAL uygulamalarını son verilmesini ve yayınlanan KHK’lerin sonuçları ile birlikte geri çekilmesini istedi.

Yayımlanan 677 sayılı KHK ile Dikimevi Vergi Dairesi’ndeki görevinden ihraç edilen Abidin Sırma hükümetin hukuksuz yere sendika üyeleri ve kendisine saldırdığı belirterek “Ben hırsızlık yapmadım. Ülkeyi satmadım. Sendika olarak herkes onurlu yaşasın diye ezilenlerin sesi olduk. Onurlu yaşayan ve insanım diyen herkesi mücadelemize davet ediyorum. Mücadelemiz sonuna devam edecek” dedi.

BES adına basın bildirisini okuyan Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“26 yıldır verdiğimiz mücadelede bir arada olduğumuz arkadaşlarımızın görevden el çektirilmesinin, sendikamızın bu güne kadar ortaya koyduğu mücadeleden bağımsız olmadığı açıktır. Bu karanlık dönemde görevine son verilen üyelerimiz sendikamızın onurudur. Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz. Üyelerimizin tamamı görevlerine iade edilene kadar yılgınlığa düşmeden, kararlı ve sürekli olarak her türlü eylem, etkinlik, dayanışma ve hukuki süreçleri sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Açığa alınan ve görevine son verilen yönetici, temsilci ve üyelerimiz derhal görevlerine başlatılmalı, Maliye Bakanlığı bu kara lekeyi bir an önce temizlemelidir”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız