Güncel

Emekli-Sen: Açlık sınırı altında yaşıyoruz

ADANA - Emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını belirten Emekli-Sen Çukurova Şube Başkanı Zeliha Divarcı, insanca bir yaşam için mücadele edeceklerini söyledi.

1 Temmuz 2020 Saat: 08:09
Emekli-Sen: Açlık sınırı altında yaşıyoruz
Emekli-Sen: Açlık sınırı altında yaşıyoruz
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Adana Şubesi, Emekliler Haftası dolasıyla DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda sendika üyesi katıldı.  
Emekli-Sen Çukurova Şube Başkanı Zeliha Divarcı, emeklilerin açlık sınırı altında yaşadığını, siyasi iktidarın emeklilerin haklı taleplerine kulak asmayarak “3 maymunu” oynadığını dile getirdi. Divarcı, 13 milyon emeklinin 6 milyonunun emeklilik sonrası ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldığına işaret ederek, “Bizler emekliyiz; iktidarların politikalarından, ekonomik krizlerden, salgın hastalıklardan en çok etkilenenleriz. Emekliyiz; yıllarca alınteri ile çalışmış işçileriz, emekçileriz. Emekliyiz; bu ülkenin 13 milyonu biziz. Emekliyiz; emeğin dokuduğu her ilmeğin değerini bilen, o ilmeği dokumuş olan, o ilmeği dokuyan, o ilmeği dokuyacak olan insanın yaşamı için mücadele edenleriz. Evet, bizler emekliyiz; demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayanlarız. İnsanca bir yaşam için mücadele ederek Emekliler Haftası’nı hak ettiğimiz şekilde, bu alemin bizim olduğu günlerde kutlayacağız" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız