Güncel

Emekliler bütçe taleplerini duyurdu

2024 merkezi bütçesinin yoksulları, emeklileri, çalışanları yok sayarak hazırlandığını belirten Tüm Emekli-Sen İzmir Şubesi, bütçeye dair emeklilerin taleplerini duyurdu.

2 Aralık 2023 Saat: 00:40
Emekliler bütçe taleplerini duyurdu
Emekliler bütçe taleplerini duyurdu

2024 merkezi bütçesinin yoksulları, emeklileri, çalışanları yok sayarak hazırlandığını belirten Tüm Emekli-Sen İzmir Şubesi, bütçeye dair emeklilerin taleplerini duyurdu.

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) İzmir Şubesi, 2024 bütçe görüşmelerinde emeklilerin taleplerine ilişkin Konak metro istasyonu önünde basın açıklaması yaptı. "Emekli maaşı ile geçinemiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "Krizin faturasını emekliler-emekçiler ödemeyecek. Çıkaranlar ödesin" pankartları açılan açıklamada, Tüm Emekli-Sen Konak Şubesi Yöneticisi Veciha Biçer söz aldı.

21 yıllık AKP iktidarının daha önce hazırladığı tüm bütçeler gibi 2024 merkezi hükümet bütçesinin de emekçileri, emeklileri, yoksulları, küçük üreticileri yok saydığını vurgulayan Biçer, bu bütçede de emeklilerin insanca yaşama hakkı olmadığını söyledi.

Biçer, şöyle devam etti: "Sağlık hakkımız yok. Kısaca bu bütçede sosyal devlet yok, emekçiler, emekliler, küçük üreticiler, işsizler, yani halk yok. Bu bütçede var olan ise uluslararası sermayenin temsilcilerinin uygulatacakları en vahşi haliyle neoliberal politika var. Daha önceki bütçelerde de olduğu gibi 2024 merkezi hükümet bütçesinde de bizim payımıza düşen ise; bütçe gelirleri; çok kazanandan çok alınarak toplanması gerekirken, yine bütçe gelirlerinin büyük bir çoğunluğu dolaylı vergilerden sağlanacak."

Biçer, emeklilerin bütçeye dair taleplerini ise şöyle açıkladı:

????"En düşük emekli maaşı insanca yaşayacağımız bir seviyede, açlık sınırı üstüne çıkarılsın.
????Emeklilere Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda dört ikramiye ödensin.
????İkramiyeler dul ve yetim maaşı alanlara da aldıkları maaş oranı kadar değil, tam ödensin.
????Temel gıda maddeleri ile elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına yapılan yüksek oranlı zamlar nedeniyle düşen satın alma gücümüzde meydana gelen kaybın telafisi için seyyanen derhal zam yapılsın.
????Aylık Bağlanma Oranı eskisi gibi yüzde 70 yapılsın."

Eylem boyunca "Dilenci değil emekliyiz", "Zam, zulüm işkence işte AKP" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı.

Emekliler ayrıca açıklama öncesi ve sonrasında da taleplerine ilişkin imza masası açarak imza topladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız