Güncel

EMEP: ‘Grev haktır lokavt yasaklansın’

SCA Yıldız işçileri 2016 yılına grevle girdi. Yoğun kar altında grevlerini sürdüren Tümka-İş Sendikası üyesi işçileri grevlerinin 11. gününde Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü ziyaret etti.

4 Ocak 2016 Saat: 22:31
EMEP: ‘Grev haktır lokavt yasaklansın’
EMEP: ‘Grev haktır lokavt yasaklansın’

Ziyarette konuşan Tümka-İş Genel Başkanı İlhan Özel 3.5 yıllık bir mücadele sonucunda fabrikada örgütlendiklerini ve Çalışma Bakanlığı’ndan yetki aldıklarını ve TİS sürecini başlattıklarını hatırlattı. Patronun adım atmaması nedeniyle greve çıktıklarını dile getiren Özel, patronun da lokavt kararı aldığını belirterek “11 gündür direnişteyiz. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar devam edeceğiz. Emek Partisi’ne bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz” dedi.

BİRLEŞİK MÜCADELE

Emek Partisi GYK Üyesi Tarık Erkan da sendikayı, grev hakkını tanımayan işverene karşı konfederasyon farkı gözetmeksizin tüm işçi örgütlerinin birleşik mücadeleyi hayata geçirmesi gerektiğini kaydetti. Erkan “SCA Yıldız işçilerini yalnız bırakmamalı, işçi kahvelerinde, işçi duraklarında, işyerlerinde;  sermaye karşı tüm işçileri duyarlı hale getirmeliyiz. Böylesi çalışmaya parti olarak biz de görevlerimizi yerine getireceğiz” dedi.

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik ise 2015 yılının grevlerin ve direnişlerin yaşandığı bir yıl olduğunu dile getirdi. Atik Emek Partisi olarak patronun işçi düşmanı tutumunu teşhir edeceklerini ve SCA işçileriyle birlikte mücadele edeceklerini bildirdi.

İŞYERLERİNE TAŞIYACAĞIZ

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Megaplast İşyeri Baştemsilcisi Şivan Kırmızı çiçek ise şunları dile getirdi: “Grevinizi selamlıyorum. Mücadelenizi Petrol-İş’in örgütlü olduğu işyerlerine taşıyacağız.”

Camro Özay İşyeri Baştemsilcisi Rıfat Güli de, “SCA işçilerinin mücadelesi bizim de mücadelemiz. Bizler şunu iyi biliyoruz ki sizler kazanırsanız bizler kazanacağız. Sermayeye karşı yaşasın işçilerin birliği” dedi.

Ziyaret sırasında sık sık “Lokavt yasaklansın”, “Yaşasın grev”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız