Teknoloji

Emniyetten çarpıcı uyarı

Dün 13.30 saatlerinden itibaren "ssm@egm.gov.tr" adresinden kamu kurum ve kuruluşlarına sızma girişiminde bulunulduğu bildirildi.

25 Şubat 2016 Saat: 09:27
Emniyetten çarpıcı uyarı
Emniyetten çarpıcı uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde flaş bir açıklama yayınladı.

Web sitesinden yapılan açıklamada bugün 13.30 saatlerinden itibaren "ssm@egm.gov.tr" adresinden kamu kurum ve kuruluşlarına sızma girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Bu girişimin ne kadar başarılı olduğu açıklamada belirtilmedi. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

24.02.2016 günü 13:30 saatlerinden itibaren Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca kullanılmayan ve sahte oluşturulduğu anlaşılan ssm@egm.gov.tr mail adresinden kamu kurum ve kuruluşlarına içerisinde zararlı yazılım bulunan e-posta gönderimleri yapıldığının tespit edilmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Emniyet Genel Müdürlüğüne ait e-posta sunucularından gönderilmeyen ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından gönderiliyor gibi görünen e-posta içeriğinde bulunan Word dokümanının zararlı yazılım içerdiği tespit edilmiştir. E-postanın ekini açan kişilerin bilgisayarlarının ağ bağlantısını kesip önemli verilerini yedekledikten sonra sistemlerindeki zararlı yazılımı temizlemeleri gerekmektedir.

Olayla ilgili zarar gören kurum ve kuruluşlarının İl Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Konu ile ilgili kapsamlı çalışmalar devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız