Kültür

Engelsiz Filmler Festivali başlıyor

Türkiye'de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali bugün dördüncü kez perdelerini açıyor.

24 Mayıs 2016 Saat: 13:24
Engelsiz Filmler Festivali başlıyor
Engelsiz Filmler Festivali başlıyor

Türkiye’den ve dünyada birçok filmin gösterileceği festivalde yarışma filmleri Engelsiz Yarışma programında gösterilecek. Programda Emin Alper’in Abluka, Faruk Hacıhafızoğulları’nın Kar Korsanları, Deniz Gamze Ergüven’in Mustang, Emine Emel Balcı’nın Nefesim Kesilene Kadar ve Tolga Karaçelik’in Sarmaşık filmleri yer alıyor.

Oyuncu Tansu Biçer, sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan ve yazar, psikolog Gündüz Vassaf'tan oluşan Engelsiz Yarışma jürisi; En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin sahiplerini belirleyecek.  

Festival seyircileri ise yarışmada yer alan filmleri Braille alfabesi ile de basılacak pusulalar ile oylayarak Seyirci Özel Ödülü'nü belirleyecekler.  

Festivalde yer alan yönetmenler Faruk Hacıhafızoğlu, Deniz Gamze Ergüven, Emine Emel Balcı, yapımcı Mine Vargı ve oyuncu Handan Sivri’nin katılacağı söyleşiler yapılacak, söyleşiler işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştirilecek.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali, British Council işbirliği ile 15-45 yaş grubundan katılımcılarla bir senaryo atölyesi gerçekleştiriyor. Atölyenin eğitmeni Ceyda Aşar, “herkes senaryo yazabilir” ilkesiyle yola çıkıyor. Aşar, atölye sırasında film hikayesi tasarlamak, karakter yaratımı, klasik anlatı yapısı, diyalog yazımı gibi temel konularda bilgiler aktaracak.

İsveç ve Türkiye’den 22 portre ve onların içten hayat hikayelerinden oluşan ‘Erişiyorsam Varım’ /AccessAbility Sergisi İstanbul’dan sonra şimdi de Ankaralılarla buluşuyor. sergide farklı yaş ve engelli gruplarından bireylerin hayatlarını konu alan portrelere yer veriliyor. Sergi, 23-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında Goethe-Institut Ankara’da ziyaret edilebilir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız