Siyaset

Ensar'ı protesto etmek isteyen ÖDP üyelerine gözaltı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyeleri, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisi önünde Ensar Vakfı’nı protesto etti, 10 parti üyesi gözaltına alındı

24 Nisan 2016 Saat: 08:33
Ensar'ı protesto etmek isteyen ÖDP üyelerine gözaltı
Ensar'ı protesto etmek isteyen ÖDP üyelerine gözaltı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyeleri, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisi önünde Ensar Vakfı’nı protesto etti, 10 parti üyesi gözaltına alındı. Aralarında ÖDP İstanbul İl Başkanı Avukat Deniz Demirdöğen, İstanbul İl Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyelerinin de olduğu gözaltılar serbest bırakıldı.

ÖDP İstanbul İl Örgütü, Karaman’daki çocuklara cinsel istismar davasında Ensar Vakfı’nın sorumluluğunu gizleme girişimlerine karşı Başbakanlık önünde eylem düzenledi. Parti üyeleri basın açıklamasını yaptıktan sonra polis saldırdı ve 10 kişiyi gözaltına aldı. Basın açıklamasını takip eden BirGün muhabiri Ozan Bilgin de polis tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı. Darp edilen Bilgin’e polis ters kelepçe takmak istedi.

ÖDP İstanbul İl Örgütü'nün polis saldırısından önce yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere verildi:

"Dostlar, bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı, ancak bugün çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakamamanın endişesini taşıyoruz.
Biliyorsunuz, geçtiğimiz haftalarda Karaman’da utanç verici bir olaya tanıklık ettik. Ensar Vakfı Yurtlarında bir öğretmenin tam 45 çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu öğrendik. Daha sonra bu istismarın yıllarca sürdüğünü ve daha birçok cemaat yurdunda gerçekleştiğini öğrendik.
Akabinde, Erdoğan ve Bakanların istismardan sorumlu Ensar Vakfı’na kol kanat gerdiğini gördük. Onlar istismara uğrayan 45 çocuğa sahip çıkmak yerine, tacizcilerin ve tecavüzcülerin yuvası olan vakfa sahip çıkmışlardır.Çocuklarımızın geleceğini, bu karanlık tarikatlara ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz.
Ensar’lara, kol kanat geren bu Gerici, Karanlık İktidara teslim olmayacağız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız