Güncel

‘Erbaa, Boğalı ve Sakarat’ın talanına izin vermeyeceğiz’

Erbaa, Boğalı ve Sakarat yaylalarında yapılan siyanürlü arama faaliyetleriyle doğanın talan edileceğini belirten Doğama Dokunma Platformu “Bu talana asla izin vermeyeceğiz” dedi.

24 Kasım 2020 Saat: 00:18
‘Erbaa, Boğalı ve Sakarat’ın talanına izin vermeyeceğiz’
‘Erbaa, Boğalı ve Sakarat’ın talanına izin vermeyeceğiz’
Doğama Dokunma Platformu, Erbaa, Boğalı ve Sakarat yaylalarında yapılan siyanürlü arama faaliyetlerine karşı basın açıklaması yaptı. Maslak’ta bulunan İz Plaza Giz önünde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Özgür Karabat ile birçok dernek ve üyeleri katıldı. “Verusa Erbaa’dan defol” pankartının açıldığı açıklamada, “Munzur’dan Erbay’a direnenler kazanacak” ve “Doğanın talanına isyanımız büyüyor” dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık “Havama, suyuma, yaylama dokunma” sloganı atıldı. 
Açıklamayı platform adına Keçeci Köyü Derneği üyelerinden Selinay Can okudu. 
‘YAŞAM ALANLARIMIZI DELİK DEŞİK EDECEKLER’ 
Can, Erbaa ilçesindeki Boğalı ve Sakarat yaylalarında altın-bakır madeni aranması amacıyla Verusa Holding’in talan çalışmaları yaptığını söyleyerek “Yapılan arama çalışmalarında 3,95-12,54 gram altın bulduğu ve bu projenin ruhsatını da bu amaçla kurmuş olduklarını söylediler. Şirket yaylalarımıza girip çalışmalarına devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde sondaj makinalarını getirerek 20 bin dönüm alanda yaşam alanlarımızı, yaylalarımızı delik deşik edecekler” ifadelerini kullandı. 
‘TALANA İZİN VERMEYECEĞİZ’ 
Doğup büyüdükleri yaylaların kendilerine doğal bereketler sunduğunu ve yüzlerce insanın geçimini, küçük ve büyükbaş hayvancılık yaparak sağladığını belirten Can, “Bizler o vadilerin ve yaylaların suyunu içmiş, yoğurdunu üzümünü yemiş olan evlatları olarak bu talana asla izin vermeyeceğiz” dedi. 
‘KİRLİ ALTININA İHTİYACIMIZ YOK’ 
Verusa Holding’e seslenen Can, “Seni yaylalarımızda istemiyoruz, senin pis işine, kirli altınına ihtiyacımız yok. Bizim yaylalarımız ve ovalarımızda yetişen ürünlerimiz bizim altınlarımızdır” şeklinde konuştu. 
Açıklama alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.  

Haber/Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız