Güncel

Erdoğan, 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında belediye başkan adaylarını açıkladı

27 Kasım 2018 Saat: 21:51
Erdoğan, 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı
Erdoğan, 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

AKP, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 10’u büyük şehir 20 ilin belediye başkan adaylarını bugün grup toplantısında açıklayacak. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Nihat Zeybekci de AKP grubunda tebrikleri kabul ediyor.

‘Suriye’de tek ilkeli duruşu sergileyen ülke biziz’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP grup toplantısındaki 20 ilin başkan adaylarını açıklayacağı konuşmasının satır başları şöyle:

“Sancaktepe’de askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

Türkiye’nin hem siyasette hem de bölgesinde ve dünyada önemli gelişmeler yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Akdeniz’de, Ege ve Kıbrıs’ta haklarımız meselesi eskiden beri Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu meselelerdendir. Son dönemde bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına kimi Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin pervasız hareketleri tehdit haline gelmiştir. Ülkemizi adeta Ege Denizi’ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz hale getirme gayretleri beni üzmüştür. Buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız.

Fırsatçılık kötüdür, uluslararası ilişkilerde çok daha kötüdür. Hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akını karşısında tir tir titreyenler konu petrol ve ekonomik rant olduğunda aslan kesiliyorlar. Bunların hangisi insan haklarından yana? Türkiye olarak kendi tezlerimizden en küçük taviz vermeyeceğiz. Karadeniz’de ise bir başka gerilim tırmanıyor. Rusya-Ukrayna hadiselerinin yeniden alevlenmiş olmasından üzüntü duyuyoruz. İki ülkeyi de yakın dostu olarak gören Türkiye olarak Karadeniz’in bir an önce barış denizi haline gelmesini istiyoruz. Sorunlarını diyalog yoluyla çözmeleri çağrımızı tekrarlıyoruz.

Suriye meselesi öncelikli olmayı sürdürüyor. Suriye’de tek ilkeli duruşu sergileyen ülke biziz. DEAŞ bahanesiyle herkes Suriye topraklarında rant peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik, bu terör örgütüne en büyük darbeyi vurduk.

Kandil’e ödül koyanlar YPG ile iş tutuyor. Kandil’dekilerin, dağlara kaçırılan kızların kadınların ne hale getirildiğini işte artık mızrak çuvala sığmıyor, tüm dünya izliyor. Ne yazık ki onlardan doğan çocuklar da Avrupa’da şurada burada satılıyor.

Grup toplantısı sonrası gerçekleştireceğimiz MGK’de çok önemli kararlar alacağız. Ülkemize verdikleri sözleri tutmayanlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler. Teröristlerin önünden çekilirlerse Türkiye’nin yanında yer aldıklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

‘CHP, AKP’nin adaylarını açıklamasını bekliyor’

Mahalli seçimlere işte böylesi bir dönemden geçerek gidiyoruz. Birazdan 20 adayımızı açıklayacağız. Güney Amerika dönüşü kalan belediye başkan adaylarımızı da açıklayacağız. Manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. 2019 için gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. Belediyecilik AK Parti’nin işidir. Biz eserlerimizle konuşuruz, muhalefet gibi sabah yalan akşam yalanlarla değil. Varsa eserin konuş. Milletin evinin önünden çöpünüzü düzenli olarak alamıyorsanız, musluğundan suyunu akıtamıyorsanız millet size mazeretini sormaz, biletini keser gönderir. Bazen söylüyorum, ana muhalefet rahatsız oluyor. İstanbul’da belediye başkanlığını aldığımızda musluklardan su akmayan, dağ gibi çöpleri olan bir CHP’den belediyeyi aldım. Ümraniye’de 39 kişi çöp dağı patlaması sonucu öldüğünde belediye başkanı CHP’liydi. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ha bizim partimizde de böyle isimler varsa, yollarımızı ayıracağız. CHP, tek parti döneminden beri hizmetten, yatırımdan uzak şekilde belediyeleri adeta zehirlemiştir. Yalnızca teslim aldığı kesimlerden oy alabilmektedirler. Şişli, Kadıköy, Beşiktaş’taki sonuçlara bakın. Bugün Kadıköy’den Pendik’e belediyenin raylı sistemiyle gitmiyorsunuz, büyükşehirin raylı sistemiyle gidiyorsunuz. Ben İstanbul’a başkan olduğum zaman benden önceki belediyenin aldığı meşhur İkarus vardı. Bunların ne kliması vardı ne temizdi. İlk işimiz o İkarus’ları yurt dışına hibe olarak gönderdik. İnsanıma bu yakışmazdı. Süratle Mercedes marka otobüsleri aldık. Altyapı diye bir şey yoktu. Susuzluk almış başını gidiyordu. Bütün bunlardan insanımızı kurtarırken burası Kadıköy’dür CHP’lidir, Beşiktaş’tır CHP’lidir demedik. Herkese aynı hizmeti götürdük. Büyükşehirlerde CHP, AK Parti’nin adaylarını açıklamasını bekliyor. Ona göre adaylarını açıklayacak.

Erdoğan, 24 Kasım cumartesi günü AKP aday tanıtımı toplantısında 14 büyük şehir, 26 il belediye başkan adayını açıklamıştı. Toplantıda, Ankara, İzmir, Balıkesir, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Konya, Mardin, Muğla ve Sakarya büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra Afyonkarahisar, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Karaman, Muş, Uşak, Yozgat ve Sivas’ın belediye başkan adaylarının açıklanacağı bildirildi.

Tebrikleri kabul etti

İsimleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Nihat Zeybekci ile Mehmet Özhaseki’nin AKP grup toplantısı için geldiği salonda şimdiden tebrikleri kabul ettiği görüldü.

Erdoğan’ın belediye başkan adaylarını açıkladığı 15 adayın isimleri şöyle:

Çorum: Halil İbrahim Aşgın (Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Bingöl: Erdal Arıkan (Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü)

Karaman: Mahmut Sami Şahin (Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili)

Sivas: Hilmi Bilgin

Muş: Feyat Asya

Sakarya: Ekrem Yüce

Mardin:Mehmet Vecdi Kahraman

Uşak: Mehmet Çakın

Hatay: İbrahim Güler(AKP İl Başkanı)

Balıkesir: Yücel Yılmaz (Karesi Belediye Başkanı)

Trabzon: Murat Zorluoğlu (Van Valisi)

Çanakkale: Ayhan Gider (26. dönem milletvekili)

Konya: Uğur İbrahim Altay (Konya Büyükşehir Belediye Başkanı)

Ankara: Mehmet Özhaseki (AKP Genel Başkan Yardımcısı)

İzmir: Nihat Zeybekci (Eski Ekonomi Bakanı)

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yozgat:Celal Köse (AKP İl Başkanı)

Eskişehir:Burhan Sakallı

Çankırı:Hüseyin Boz (Çankırı Belediye Başkanı)

Afyon: Mehmet Zeybek (AKP eski il başkanı)

‘MHP’yle mutabakat yapıyorsak, karşılıklı jestlerimiz tabi ki olacak’

AKP’li Cumhurbaşkanı, Erdoğan partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “AK Parti 81 ilde aday çıkaracak mı? MHP’ye bir jest olabilir mi?” sorusuna, “Eğer bir mutabakat yapıyorsak, karşılıklı jestlerimiz tabii ki olacak.” yanıtını verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız