Güncel

Erdoğan, AKP'nin Ankara adaylarını açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın 25 adayının 3'ünün MHP'den olduğunu söyledi.

1 Ocak 2019 Saat: 23:21
Erdoğan, AKP'nin Ankara adaylarını açıkladı
Erdoğan, AKP'nin Ankara adaylarını açıkladı
Sultan ESEN
AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanları tanıtım toplantısı bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Tanıtım toplantısı öncesi salonun önünde bekleyen yurttaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 adayın 3 'ünün Cumhur İttifakı gereği MHP'den olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: KALE İÇERİDEN FETHEDİLİR

Erdoğan, dışarıda bekleyen kalabalığa özetle şunları söyledi: Ankara'da 25 belediye başkan adayımız Cumhur İttifakı gereği MHP'den. Biz başkentimize yakışır bir belediye başkan adayı belirledik. Herhangi biri değil, 5 dönem Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmiş biri. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı... Kadınlara seslenmek istiyorum. Biliyorsunuz kale içeriden fethedilir. Siz kararlı oldukça bu kale düşer.
ÖZHASEKİ: ANKARA'YI ŞEHİRCİLİĞİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Toplantıda konuşan AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankara'yı şehirciliğin her alanında başkent yapacaklarını kaydetti. Özhaseki, yaklaşık 2 aydır 30 kişilik ekiple çalıştığını belirterek, "Şehir plancıları, mimarlar, mühendisler, kültür ve sanat insanları ve sosyal bilimcilerden oluşan bu ekiple, Ankara'da yaşayan hemşehrilerimiz bizlerden ne istiyor, ne tür hizmetler bekliyor bunları araştırdık. Şehrin akil insanlarıyla konuştuk, üniversitelerdeki hocalarımızla istişare ettik, mahallelerdeki vatandaşlarımızla görüştük. Tek tek her konuyu tespit ettik, notlarını tuttuk. Ankara'nın geleceğini herkesle birlikte değerlendirdik" dedi.
Özhaseki, 11 ana başlık altında oluşturdukları projeleri gelecek Perşembe açıklayacaklarını belirterek, "Ulaşımdan park ve yeşil alanlara, gençlik hizmetlerinden kadın ve aileye yönelik çalışmalara kadar Ankara'da yaşayan herkes için, yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeler hazırladık. Herkesin beklediği, 'Keşke şu hizmetler de Ankara'da yapılsa' denilen ne varsa bu hizmetleri ancak biz yaparız. Tüm hizmet hayatım boyunca elde ettiğim bilgim, tecrübem ve birikimim ile Ankara için seferber olacağız. Ankara için yüreğimizde aşk var, şevk var, gayret var" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ankara'nın hizmetin en iyisine layık olduğunu söyleyerek, "Biz Ankara'yı çok sevdik. O da bizi sevdi. Onun için 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmıyor ve bırakmayacak. Bu sevda ile Ankara için en iyisini, en güzelini yapmaya çalışıyoruz. 31 Mart seçimleri için en ideal isimlerle milletimizin karşısına çıkmanın gayreti içindeyiz" dedi.

ANKARA ADAYLARINI AÇIKLADI

3 İLÇEDE MHP ADAYI
Konuşmasının ardından adayları tanıtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etimesgut'ta 'Cumhur İttifakı' kapsamında MHP adayı ve mevcut Belediye Başkanı Enver Demirel'i, Gölbaşı'nda MHP adayı Ramazan Şimşek'i, Polatlı'da da MHP adayı ve mevcut Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı desteklediklerini açıkladı.
22 İLÇEDEN 2'SİNDE KADIN ADAY
Akyurt'ta Hilal Ayık, Çankaya'da da Amber Türkmen'i aday gösterdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı diğer 20 ilçe adayı şöyle:
Keçiören: Turgut Altınok
Altındağ: Asım Balcı
Ayaş: Burhan Demirbaş
Balâ: Ahmet Buran
Beypazarı: Tuncer Kaplan
Çamlıdere: Hazım Caner Can
Çubuk: Baki Demirbaş
Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi
Evren: Hüsamettin Ünsal
Güdül: Muzaffer Yalçın
Haymana: Özdemir Turgut
Kahramankazan: Serhat Oğuz
Kalecik: Duhan Kalkan
Kızılcahamam: Süleyman Acar
Mamak: Murat Köse
Nallıhan: İsmail Öntaş
Pursaklar: Ayhan Yılmaz
Sincan: Murat Ercan
Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik
Yenimahalle: Veysel Tiryaki

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız