Siyaset

Erdoğan, Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mersin'deki konuşmasında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

29 Şubat 2016 Saat: 20:34
Erdoğan, Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu
Erdoğan, Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 27 Şubat Cumartesi günü Mersin'de düzenlenen "Barış Mitingi"nde yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Erdoğan'ın avukatı tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde Demirtaş'ın mitingdeki konuşmasından ilgili bölümü ekleyerek, bu açıklamaların, TCK'nin 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı'na hakaret" suçu unsurlarını ihtiva ettiğini ileri sürdü.

Demirtaş'ın açıklamalarının düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceği iddia edilen dilekçede, "Şikayet konusu açıklamaları onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici söz ve beyanlar mahiyetinde olduğundan, hukuken himaye edilmesi mümkün değildir" denildi.

Dilekçede, Demirtaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan kamu davası açılması istendi.

Suç duyurusu dilekçesinde Demirtaş’ın 27 Şubat 2016’da Mersin mitinginde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandığı kaydedildi: 'Bir insan dünya lideri, İslam devletlerinin lideri olmak için uğraşabilir. Son derece ciddi bir iddiadır. Bu iddiayı ortaya koyan birinin her şeyden önce adil olması gerekmez mi? Eğer İslam toplumunun lideri olacaksan, önce senin Müslüman olman lazım, İslamiyet’e inanman lazım, İslam’ın şartlarını yerine getirmen lazım. Yoksa senin lider olmana itirazımız yok. Fakat esas aldığın Hz. Peygamber'in yoluyla, kusura bakma o hırsız değildi, rüşvet yemiyordu. Bir hırkası vardı ve geride bırakacağı Kur’an vardı. İslam Halifesi olmak istiyorsan itirazımız yok, olabilirsin. Ama hırsızdan halife olmaz dedik. Adaletsiz olandan halife olmaz. İslam toplumunun lideri halka zulüm yapamaz.' 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız