Güncel

“Erdoğan faşist diktatördür” sözüne soruşturma

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Tezcan hakkında soruşturma başlattı.

31 Ekim 2017 Saat: 10:40
“Erdoğan faşist diktatördür” sözüne soruşturma
“Erdoğan faşist diktatördür” sözüne soruşturma

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Eşkinat, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ifadesine başvurulup sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Dün Tekirdağ'a giden Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Faşist diktatör hem de onların anladığı dilden söylüyorum diktatörün şeddelisidir" ifadelerini kullanmıştı.

BOZDAĞ DA CHP FAŞİST PARTİDİR DEMİŞTİ

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise Tezcan'a "Bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir, büyük bir seviyesizliktir. Büyük bir düşmanlık hissi var. Türkiye’de tek faşist parti CHP’dir. Geçmiş bunun tanığıdır" sözleriyle tepki göstermişti.
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, twitter hesabından Tezcan'a sert tepki göstererek şunları yazmıştı:  "CHP’li Bülent Tezcan’ın nefret söylemi, ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Bu siyaset değil, milletin iradesine düşmanlıktır. Bu konuda yasal yollara başvurulacaktır" 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız