Güncel

Erdoğan: Fırat’ın doğusuna girmeye hazırlanıyoruz

BM 74. Genel Kurulu'na katılmak için için New York'ta bulunan Erdoğan, "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi"nde konuştu. Erdoğan, Fırat'ın doğusuna operasyon yapılacağını ifade etti.

25 Eylül 2019 Saat: 20:46
Erdoğan: Fırat’ın doğusuna girmeye hazırlanıyoruz
Erdoğan: Fırat’ın doğusuna girmeye hazırlanıyoruz

“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi” kapsamındaki “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Hayata Geçirilmesini Etkileyen Mega Eğilimler” konulu oturumda konuşan Erdoğan, “Fırat’ın doğusunu terör örgütlerinden temizlemeye hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin yeniden inşasına katkıda bulunmak istiyoruz

Erdoğan’ın konuşması şöyle; “Ülkemize sığınan ve halen 3,6 milyonu sınırlarımız içinde yaşayan sığınmacılar için 40 milyar dolar harcama yaptık. Geçen sene insani bir krizin eşiğine gelen ve 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib’de sükuneti korumak için diplomatik gayretlerimizi sürdürüyoruz. Suriye’de terörden temizlediğimiz bölgelerde okulları, hastaneleri, altyapı ve üst yapı imkanlarını yeniden ayağa kaldırıyoruz. Şimdi aynı amaçla Fırat’ın doğusunu terör örgütlerinden temizlemeye hazırlanıyoruz. Hem ülkemizdeki Suriyelilerin hem de güvenli hale getirdiğimiz bölgede ikamet eden kardeşlerimizin kalıcı barış sağlanınca, Suriye’nin yeniden inşasına katkıda bulunacak bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Sizlerden de Türkiye’nin, tüm insanlık adına yürüttüğü bu çabalara destek olmanızı bekliyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız