Güncel

‘Erdoğan yüzde 45’in altında kalırsa, vatandaş iktidar değişimine karar vermiş demektir’

Ağırdır, “Oyunun kontrolü ilk kez muhalefette” dedi.

17 Mayıs 2018 Saat: 08:00
‘Erdoğan yüzde 45’in altında kalırsa, vatandaş iktidar değişimine karar vermiş demektir’
‘Erdoğan yüzde 45’in altında kalırsa, vatandaş iktidar değişimine karar vermiş demektir’

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, konuk olduğu bir programda 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Henüz ortak yaşamı yeniden inşaa etmek, bir arada yaşamı yeniden tesis etmek gibi bir vaat yok. Siyasetin geleneksel kalıpları üzerinden yürüyen bir süreçte çok şaşırtıcı şeyler beklemek mümkün değil”ifadelerini kullandı.

Muhalefetin ancak ekonomik ve siyasi krizleri yönetebileceğine dönük güçl bir söylem geliştirmesi halinde AKP’yi devirebileceğini söyleyen Ağırdır, “Oyunun kontrolü ilk kez muhalefette” dedi.
‘Erdoğan yüzde 45’in altında kalırsa ondan umut kesilmiş demektir, HDP’nin barajı geçmesi belirleyici olacak’

HDP’nin barajı geçip geçmemesinin seçimlerde belirleyici olacağına dikkat çeken Ağırdır, “HDP barajı geçerse, AK Parti parlamentodaki çoğunluğunu kaybeder. “Muhalefetin adaylarından birisi yüzde 30’u aşarak ikinci tura kalırsa, ya da Tayyip Erdoğan ikinci tura yüzde 45’in altında bir oyla kalırsa, o zaman vatandaş iktidar değişikliğine karar vermiş demektir. Ama Erdoğan, ilk turda yüzde 47-48 civarında bir oy alırsa ve ikinci olan adayın oyu da yüzde 20-21 civarındaysa, Tayyip Erdoğan çok rahat bir şekilde ikinci turu kazanır. Yüzde 40 civarında bir Tayyip Erdoğan oyu görürsek, toplum ondan umudu kesmiş”” diye konuştu.

Muhalefete oyunu değiştirmesi çağrısında bulunan Ağırdır, “Rakibinizle her seferinde boks yapıyorsunuz ve her seferinde dayak yiyorsunuz. Düelloyu bu sefer basketbol oynayarak yapamazsanız, oyunun sonucu belli. Muhalefet, her seferinde, ‘Bizim boksörün sağ kolu güçsüz, onu biraz güçlendirelim. Zıplama yeteneğini biraz artıralım’ diye bakıyor meseleye. Oyunu değiştiriyoruz demeliler. Bunun için hala imkan var. Toplum bunu bekliyor. Oyunu umutsuzluktan çıkarıp umuda çevirmek lazım.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız