Güncel

'Erkek devlet şiddetine karşı susmayacağız’

İZMİR – Kadınlar Birlikte Güçlü, İzmir’de yaptıkları açıklama ile artan erkek devlet şiddetine dikkat çekti.

25 Ağustos 2020 Saat: 01:24
Erkek devlet şiddetine karşı susmayacağız’
'Erkek devlet şiddetine karşı susmayacağız’

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, artan erkek devlet şiddetine karşı Karşıyaka İskele karşında bulunan İş Bankası önünde açıklama yaptı. "Kadınları değil, katilleri susturun" ve "Jin Jiyan Azadî" dövizlerinin açıldığı açıklama öncesi "Erkek devlet şiddetine" yönelik kadınların mücadelesini anlatan kısa bir tiyatro gösterimi sergilendi.

Basın açıklamasını kadınlar adına Mübera Ünsal ve Buse Engin okudu.

'BU ÜLKEYİ KADIN MEZARLIĞINA ÇEVİREN DEVLETTİR'

Erkek devlet şiddetinin tüm ülke gündemine girdiğini belirten Ünsal, yıllarca adalet arayışında olan, haklarını talep eden kadınlara karşı yürütülen yıldırma politikalarının ise tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Ünsal, "Bu ülkeyi kadın mezarlığına çevirenler devletin ta kendisidir. Devlet kadınların hayatını karartanların sırtını sıvazlıyor" dedi.

'DEVLETİN KOLLUK GÜCÜ CİNAYET İÇİN AKIL VERİYOR'

Ceyda Yüksel adlı kadını katleden Serkan Dindar'ın kendisine akıl verenlerin polis olduğunu sosyal medya hesaplarında paylaştığını hatırlatan Ünsal, “Devletin kendi kolluk kuvvetleri erkeklere cinayet için akıl veriyor. Unutmayacağız. Bu ülkede Feray Şahin özel harekat polisi Fatih Burak Aykul tarafından katledildi. Katil sadece 1 buçuk yıl hapis  cezası aldı. Unutmayacağız, İpek Er asker olan Musa Orhan tarafından tecavüze uğradı, günler sonra dayanamayıp intihar etti. Musa Orhan'a ise tutuklama kararı bile çıkmadı" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız