Güncel

Ermenekli madenciler Ankara'ya yürüyüş başlatıyor

85 gündür maaş ve tazminatları için direnen Ermenek'teki madenciler, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek 25 Kasım Çarşamba günü Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu.

24 Kasım 2020 Saat: 11:27
Ermenekli madenciler Ankaraya yürüyüş başlatıyor
Ermenekli madenciler Ankara'ya yürüyüş başlatıyor

Karaman Ermenek'te bir yılı aşkın süredir maaş ve tazminatlarını alamayan Cenne ve Seba Maden Ocağı işçileri, kenilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine Ankara'ya yürüme kararı aldı.

85 gündür direnişini sürdüren Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, 25 Kasım Çarşamba günü Ermenek Güneyyurt Meydanı'nda saat 13.00'da açıklama yaparak Ankara yürüyüşünü başlatacak.

Yürüyüşe ilişkin basın açıklama yapan Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz, Ermenek direnişinin 85. gününde olduklarını söyledi. Kaymakam ve Vali ile görüşmeler yaptıklarını ancak bir sonuç elde edemediklerini ifade eden Yılmaz, artık sabırlarının sınıra dayandığını vurguladı.

16 Kasım'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Yılmaz, Soylu'nun Valiye bu sorunu çözün talimatı verdiğini aktardı. Yılmaz, "İşveren gidip İçişleri Bakanı ile görüşüp bu işten kaçmaya çalışıyor. Bizim anamızın ak sütü gibi helal olan tazminatımızı, maaşımızı ve işçi sağlığı ve iş güvenliği sağlansın dediğimiz için işten atıldık. Patronlar hala pazarlık yapmaya çalışıyor. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Bizim sabrımız taştı. 85 gün bekledik, süreç bitti. Çarşamba günü saat 13.00'da bu yola çıkacağız" dedi.

Etha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız