Güncel

Eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut davası 21 ekime ertelendi

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın duruşması dün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

11 Ekim 2019 Saat: 06:16
Eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut davası 21 ekime ertelendi
Eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut davası 21 ekime ertelendi

SULTAN GÜNER

KIRIKKALE

Duruşmaya fail Fedai Varan, Emine Bulut'un kızı, ailesi ve çok sayıda avukat katıldı. Duruşmayı takip etmek için çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda kadın, adliye önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Çok sayıda basın mensubu da duruşmayı takip etti. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadınlar ve avukatlar salona sığmadı.Polis, duruşma nedeniyle adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Dünkü duruşmada,  Sanık avukatının ek süre talebi reddedildi. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Fedai V.'nin “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Sanık Fedai Varan’ın avukatı, olayın bir kadın cinayeti olduğunu belirterek, “Tüm kadın dernekleri ve kurumların katılma talepleri kabul edilmelidir” dedi. Olayın her yönünün araştırılmasının sanığın da menfaatine olduğunu söyleyen sanık avukatı, “Emine Bulut öldürülmeden iki saat önce karakola sığınmıştır. Emine Bulut’u korumayanlar da suçludur. Bu olayın küçük ya da büyük suç ortakları vardır” ifadesini kullandı.

Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Ama bunlar suçu hafifletmez. Planlı bir cinayet vardır” diyerek tepki gösterdi.Yine avukatlar, sanık avukatına ‘rol çalma’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Mahkeme, Bulut ailesi ve Emini Bulut'un kızı B.V, Aile Bakanlığı'nın katılma talebini kabul etti. Kadın örgütleri ve baroların katılma talebini ise reddetti, sadece gözlemci sıfatıyla takip etmelerine hükmetti.

Sanık avukatı yaptığı açıklamada, "Görüntüler bana verilmedi. Bunları incelemem için bana verilmesi lazım. Savunmamı hazırlamam için süre talep ediyorum" dedi. Sanık Fedai Varan ise, "Ceza alacağımı biliyorum. Ama görüntüleri avukata vermenizi istiyorum" dedi. Mahkeme, talebi görüntülerin internette olduğu için avukata verilmesi talebini reddetti.

Emine Bulut kızı: Engellemeye çalıştım, o  benim babam değil

Olay anında annesinin yanında bulunan Emine Bulut'un kızı, "Annem 'baban seni aradı, konuşmak istiyor musun?' diyordu. İstemiyordum, annem zorla konuşturuyordu. Babamın yanına bir kez kalmaya gittim. Diğerlerinde annem çarşıya götürüyordu, babam istediği zaman görüşüyorduk. Annemle o gün çarşıya gittik. Annemle Kızılkanat İş Merkezi'ne gittik, namaz kılmaya girdi mescide. O anda mesaj attı 'neredesiniz?' dedi o kişi, yanımıza geldi. Bana 'gidiyoruz' dedi, ben gitmek istemedim. Annemin boğazını sıktı. O kişi, beni alıp götürdü. Sonra annem beni aradı 'yemek yiyelim' diye. Sonra kafeye oturduk, onlar konuştu, ben yemeğimi yedim. Beni başka masaya oturttular. Biz annemle kaçtık, emniyetin oradaki takside oturduk. Sonra emniyete girdik, oradaki nüdür mü ne bilmiyorum, beni başka odaya aldılar. İşleri bitince annem yanıma geldi 'gidiyoruz' dedi ve çıktık. Dolmuş durağının orada beni bekliyormuş o kişi. Annemin kolunu sıktı, indirdi dolmuştan. Ben de indim. Kendi tişörtünü havaya kaldırdı, bıçağı gösterdi anneme. Annem bana 'sen bin git, ben konuşup, gelirim' dedi. 'Gitmek istemiyorum' dedim. Dönerciye girdik sonra. Orada olanlar oldu. Daha önce taşıyordu bıçak. O gün görmedim; ama sonradan anladım. İçeride annemle tartıştı. Ben kenardayım, kapının önünde. Annemin boynuna sarılıp, boynunu kesti. Engellemeye çalıştım. Elimde poşet vardı, onu kafasına attım, tabletimi kafasına attım; ama engelleyemedim. Sonra ambulans geldi. O kişi benim babam değil" dedi.

Duruşma 21 Ekim saat 09.00 tarihine ertelendi

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Fedai V.'nin “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.Sanık müdafii süre istediği için karar verilmedi. Duruşma 21 Ekim saat 09.00 tarihine ertelendi.

Ataselim:6284 sayılı yasa uygulansın

Mahkeme öncesi ve sonrası basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu genel sekreteri Fidan Ataselim "İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansaydı, 6284 sayılı yasa uygulanmış olsaydı kadınlar kardeşlerimiz yaşıyor olacaktı acilen bu yasaların hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız