Güncel

Eskişehir'de Entil, Hapalki ve Tarkon işçilerine polis müdahalesi!

Sendika Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun yaptığı basın açıklaması sonrası yürüyüş başlamadan önce yapılan saldırının ardından Serdaroğlu dahil çok sayıda metal işçisi hastaneye kaldırıldı.

24 Ekim 2019 Saat: 21:19
Eskişehir'de Entil, Hapalki ve Tarkon işçilerine polis müdahalesi!
Eskişehir'de Entil, Hapalki ve Tarkon işçilerine polis müdahalesi!

ESKİŞEHİR

MUSTAFA BULUT

Sendika Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun yaptığı basın açıklaması sonrası yürüyüş başlamadan önce yapılan saldırının ardından Serdaroğlu dahil çok sayıda metal işçisi hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonrası çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Eskişehir’de Zeytinoğlu grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işyerlerinde çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçilere dört aydır ücretleri ödenmiyor. ESPAR önünde çadır kurarak açlık grevine başlayan işçiler, Ankara’ya yürüme kararı aldı. Sabah saatlerinde Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katılımıyla basın açıklaması yaparak Ankara’ya yürüyüş başlatmak isteyen işçileri polis, biber gazı ve coplarla engelledi.

Eskişehir'den Ankara'ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçilere polis müdahale etti, 29 işçi gözaltına alındı. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve 3 metal işçisi polisin sıktığı gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Daha sonra hastanedeki yaralı işçiler de ilk müdahalelerinin ardından gözaltına alındı. Birleşik Metal-İş Eskişehir Şubesi, üyelerine yaptığı çağrıyla bir kez daha sendika binası önünde toplandı ve Ankara'ya yürüyüşlerini başlattı. İşçiler Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin yakınlarına geldiğinde işçilerin önü tekrar polis ekipleri tarafından kesildi. İşçiler, geceyi Eskişehir çıkışı, Kanlıpınar, Organize Sanayi Köprüsü yakınında geçirecek.

Adnan Serdaroğlu ve 3 metal işçisi polisin sıktığı gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Şube yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 32 metal işçisi gözaltına alındı.

SERDAROĞLU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Polis saldırısının ardından Birleşik Metal İş Eskişehir Şubesi’nde basın toplantısı yapan Adnan Serdaroğlu, polisin sert müdahalesini kınadı. Polisin gazlı müdahalesinin insanlık suçu olduğunu kaydeden Serdaroğlu, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İŞÇİLER YENİDEN ENGELLENDİ

Serdaroğlu ve işçiler, basın toplantısının ardından Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. İşçilerin yolu Eskişehir çıkışında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Köprüsü’nde ‘TOMA’larla polis tarafından kesildi. Serdaroğlu yaptığı açıklamada; “Bu geceyi burada geçiyoruz ve direniş çadırımızı kuruyoruz” dedi. İşçilerin bekleyişi sürüyor.

Resim

Resim

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakkabılar

Resim

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız