Güncel

ESP ve SGDF cezaevlerinde baskı ve tecride karşı açlık grevi başlattı

İZMİR- ESP ve SGDF üyeleri cezaevinde yaşanan hak ihlallerine, tecride karşı Kırıklar Cezaevi önünde 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı.

17 Ocak 2023 Saat: 10:58
ESP ve SGDF cezaevlerinde baskı ve tecride karşı açlık grevi başlattı
ESP ve SGDF cezaevlerinde baskı ve tecride karşı açlık grevi başlattı
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve tecritte karşı İzmir'de 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. 
Konuya ilişkin Buca Kırıklar Cezaevi önünde yapılan açıklamada yapıldığı alanda, “Dayanışmayı yükseltelim, tecridi kıralım” pankartı açılırken sık sık, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Faşizme karşı omuz omuza sloganları atıldı. Açıklamayı, ESP İzmir İl Yöneticisi Birkan Polat okudu. 
Cezaevlerindeki ihallerin arttığını belirten Polat, “İnfaz yakma saldırısıyla tahliyeler engelleniyor, sürgün sevkler durmuyor. Ağır hasta tutsaklar faşizmin mevcut hukukunu dahi hiçe sayan kayıtsızlık ve ATK marifetiyle ölüme itiliyor. En basit tedavi olma hakkı ise kelepçeli muayene veya ağız içi arama dayatmalarıyla imkânsızlaştırılıyor. Kitap, dergi, gazete yasaklamaları ve yayın sınırlamasıyla; sohbet, görüş ve mektup hakkının keyfi disiplin cezalarıyla, arkadaş görüşü hakkının güvenlik soruşturmaları ile gasp edilmesiyle tecrit koyulaştırılıyor. Hapishane girişinde çıplak arama, sayım veya hücre araması sırasındaki linç girişimleri, süngerli hücre, cinsel taciz, tehdit ve hakaretler, polis/MİT sorgusuna götürmelerle işkence çarkı dönüyor” dedi. 
Birkan Polat açıklamasında, "Hapishanelerde süren faşist baskı ve tecrit siyasi iktidarın aynası  olduğunu, hapishaneleri çoğaltmaktan, tecridi katmerleştirmekten başka çaresi yok. Bunun için sayısız devrimci ve yurtsever, HDP’nin binlerce üyesi ve yöneticisi, insan hakları savunucuları, avukatlar, gazeteciler, eylemlere katılanlar, tvit atanlar hapishanelerde. Bunun için hapishaneler bir ‘içeri’ değil, ‘dışarı’ sorunu. Devrimci, yurtsever tutsaklar bütün bu koşullara boyun eğmeden direnmeye, üretmeye, yaşamın içinde olmaya devam ediyor”  şeklinde konuştu.
Siyasi tutuklularla dayanışma çağrısı yapan Polat,  hasta tutsakların serbest bırakılması; yayın yasağı-sınırlaması ve görüşçü engeli gibi tüm hak gasplarının kaldırılması; yeni infaz uygulamasının iptali; infaz yakma ve sürgün sevklerin durdurulması, İmralı'da tecritin son bulması çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız