Güncel

Euroserve işçilerinden Betonstar işçilerine destek ziyareti

Torbalı’da faaliyet gösteren Betonstar fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olduğu için işten atılan işçilere yenileri eklendi. İşçilerin direnişi sürüyor.

6 Ekim 2022 Saat: 08:44
Euroserve işçilerinden Betonstar işçilerine destek ziyareti
Euroserve işçilerinden Betonstar işçilerine destek ziyareti

ERKAN SOYLU


Torbalı’da faaliyet gösteren Betonstar fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olduğu için işten atılan işçilere yenileri eklendi. Daha önce 21 işçiyi işten çıkaran işveren 3 Ekim’de  işçilere sendikadan istifa etmelerini istedi ve kabul etmeyen 23 işçi daha kod 46 ile işten çıkardı.

İşçilerin fabrika önünde direnişini de sürdürüyor. Direnişin 8 gününde direnişte olan işçilere Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve direnişte olan Euroserve (Marlboro) işçileri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Betonstar fabrikası önünde bir araya gelen işçiler, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Betonstar işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İş ekmek özgürlük”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

BİRLEŞEREK KAZANACAĞIZ

İşçileri ziyarette açıklamalarda bulunan Gıda-İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, “Biz de aynı sizler gibi Marlboro’da DİSK/Gıda-İş Sendikasında örgütlendik. Sendikal haklarımızı istiyoruz iş güvencesi istiyoruz, zorla mesaiye kalmak istemiyoruz. Çoluk çocuğumuzun kaderi patronların iki dudağı arasında kalsın istemiyoruz. Dayanışma bizi güçlendirecek, bu güç bizi zafere ulaştıracak” dedi.

Dayanışmanın ve güçleri birleştirmenin önemine vurgu yapan Öden,”Ülkenin her yerinde milyonlarca işçi, milyonlarca sınıf kardeşimiz bizimle aynı haklar için aynı hedefe yürümek için mücadele ediyorlar. Bu yolda bizim dayanışmaktan başka güçlerimizi birleştirmekten başka şansımız yok. Bizler milyonlarız, onlar ise bir avuç patron” dedi.

İŞVEREN İŞÇİLERE BASKI YAPIYOR

Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şube Yöneticisi Cengiz Koral ise, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam diyoruz. Bize güç verdiniz. Biz hiçbir zaman için iş yerlerinin tapusunu istemedik, alnımızın terinin karşılığını istedik. Alacağız. Yalnız değiliz, bu amaç uğrunda sonuna kadar hep birlikte zafere yürüyeceğiz” diyerek ziyarette bulunan işçilere teşekkür etti.

Koral, işverenin ve vardiya amirlerinin işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskılar yaptığına da dikkat çekti. 

(Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel)

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız