Güncel

"Eylemlerimiz Sertleşerek Sürecek!"

Sakarya'da YU Group, TurkMall ve Sedirvan Belediyesi ortaklığıyla yapılan Cadde 54 AVM projesinde Deniz Mimarlık'ta çalışırken işten çıkarılan ve 4 aydır hakları gasp edilen işçiler, 'villalarımız da rahat oturamayacaksınız" dediler.

13 Haziran 2020 Saat: 09:43
Eylemlerimiz Sertleşerek Sürecek!
"Eylemlerimiz Sertleşerek Sürecek!"

SERPİL ÜNAL


Sakarya'da YU Group, TurkMall ve Sedirvan Belediyesi ortaklığıyla yapılan Cadde 54 AVM projesinde Deniz Mimarlık'ta çalışırken işten çıkarılan ve 4 aydır hakları gasp edilen işçiler  Üsküdar Kısıklı'daki YU Group  Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaparak "İşçilerin gasp edilen haklarını ödemezseniz villalarımız da rahat oturamayacaksınız" dedi. 

Sakarya'da YU Group, TurkMall ve Sedirvan Belediyesi ortaklığıyla yapılan Cadde 54 AVM projesinde Deniz Mimarlık'ta çalışırken işten çıkarılan ve dün yaptıkları Eylem sonrasında gözaltına alınan işçiler Bugün yine YU Group önünde eyleme devam ettiler.

Işçi temsilcileri konsere hazırlık komitesi adına konuşan bir işçi Baran Kırgın "Buradan YU Group  ve Deniz Mimarlık'a sesleniyoruz. Aylarca çalıştırıp 29. Madde ile işten attığınız işçilerin haklarını derhal ödeyin. Biz işçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü Derneği olarak işçi arkadaşlarımızın gasp edilen haklarının takipçisiyiz. Onlar haklarını almadıkça asla yalnız kalmayacaklar. Eğer arkadaşlarımız çocuklarına bakamıyor, evine ekmek götüremiyorsa, biz de size burada rahat vermeyeceğiz, her gün burada olacağız. Ve oturduğunuz villamızda bir bardak çayı, kahveyi bile rahatlıkla içemeyeceksiniz boğazınızda  kalacak" dedi.

"Hırsız Yu Group", "Yu Group Şaşırma Sabrımızı" sloganları atılan eylemde işçiler ise "Aylardan beri kira alanımızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz evimize ekmek götüremiyoruz. Patronlar bizim vazgeçeceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz tüm haklarımız ödenene kadar her gün burada olmaya devam edeceğiz. Sizi her yerde teşhir etmeye devam edeceğiz. İş yapamaz hale geleceksiniz" dedi.

Dün YU Group patronlarının şikâyeti üzerine gözaltına alındıklarını hatırlatan  Kıgın, , "Bizi cam arkasından tehdit ederek, şikayetle gözaltına aldırarak yıldıramazsınız. İşçilerin gasp ettiğiniz haklarını ödemeden biz eylemden asla vazgeçmeyeceğiz. Sizi buradan uyarıyoruz. Eğer bu eylem uzarsa daha da sertleşerek devam edecek bir an önce işçilerin haklarını ödeyin" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi'nden KHK ile ihraç edilen Kenan Güngördü ise "İşçiler aylardır gasp edilen haklarını istiyor. YU Group ve Deniz Mimarlık bunu duymazdan geliyor. Burada basının önünde söylüyoruz. Bu yaptığımız eylemler barışçıl eylemler, görüşmeye açığız. İşçilerin haklarını ödemeden biz eylemimizi bitirmeyeceğiz. Görüşmeye açığız, gelin yaptığınız hatadan dönün ve işçilerin haklarını ödeyin. Yok eğer diyorsanız ki, biz olumlu bir adım atmayacağız. O zaman biz de diyoruziyoru ki, başınızın çaresine bakarsınız. Bizi gözaltına da alsalar tutuklasalar da biz haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz ve eylemlerimize devam edeceğiz. Ama bu eylemler sertleşerek  devam edecek bundan sonrasında olacaklardan siz sorumlusunuz" dedi.

Eylem Yu Group ve Deniz Mimarlık patronlarını teşhir eden konuşmalar ve sloganlarla sona ererken işçiler bugün saat 13.00'de yine YU Group önünde olacaklarını belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız