Güncel

EYT’liler Gebze’de Toplandı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, büyük Ankara buluşmasından evvel emek kenti Gebze’de bir araya geldi.

5 Şubat 2019 Saat: 00:59
EYT’liler Gebze’de Toplandı
EYT’liler Gebze’de Toplandı

3 Şubat Pazar günü Gebze Zümrüt Düğün Salonunda yapılan toplantıya binlerce işçi katılım gösterdi. EYT’liler yasal düzenlemenin yapılmasını, ellerinden alınan geriye dönük haklarının geri verilmesini ve yaşadıkları mağduriyetin son bulmasını istediler.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, büyük Ankara buluşmasından evvel emek kenti Gebze’de bir araya geldi. 3 Şubat Pazar günü Gebze Zümrüt Düğün Salonunda yapılan toplantıya binlerce işçi katılım gösterdi. EYT’liler yasal düzenlemenin yapılmasını, ellerinden alınan geriye dönük haklarının geri verilmesini ve yaşadıkları mağduriyetin son bulmasını istediler.

Toplantıda Meclisteki oturumlardan videolar gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT’lilerle ilgili olarak “fırsatçılar, türediler, çift dikiş istiyorlar” şeklinde ifadeler içeren konuşması perdeye yansıtıldı. Cumhurbaşkanının bu konuşması salondan yükselen alkışlarla protesto edildi. “Vur Vur İnlesin, Ankara Dinlesin!” sloganları haykırıldı. 29 Ocaktaki EYT Büyük Trakya Buluşmasının coşkusu ise Dayanışma Televizyonunun hazırladığı video haberin gösterilmesi ile Gebze’ye ulaştı. Tüm salon, taleplerini ve öfkelerini dile getiren Trakyalı işçi kardeşlerini alkışlarıyla selamladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası temsilcileri yaptıkları konuşmalarda EYT’lilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdiler. Çift dikiş istemediklerini, 1999 yılından önceki emeklilik haklarını istediklerini ifade ettiler. EYT sözcüleri Ankara buluşmasına çağrı yaparak EYT’lilerin bu ülkenin işçisi, çiftçisi, emekçileri olduğunu, sigorta primlerini yatırdıklarını, sigortalılık süresini doldurduklarını, sıranın emeklilik hakkına geldiğini bu yasanın bir an önce çıkmasını istediklerini söylediler. EYT Gebze buluşmasına katılanlar, TBMM’de muhalefet partilerinin verdiği EYT kanun teklifinin AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdiler. İktidardaki ittifaka duydukları öfkeyi dile getiren EYT mağdurları, “EYT yoksa oy da yok” dediler.

EYT toplantısına yaklaşan yerel seçimlerin belediye başkan adayları da katıldılar. EYT yasasının Mecliste görüşülmesi ve kabul edilmesi için desteklerini açıkladılar.

EYT toplantısı, 10 Şubatta Ankara’da gerçekleştirilecek büyük buluşmaya katılım çağrısıyla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız