Güncel

'Faşizm, kadın isyanını zapturapt altına alamayacak'

İSTANBUL – Gözaltılara yönelik tepkilerini sürdüren ESP, kadın özgürlük mücadelesine dönük saldırıların amacına ulaşmayacağını, faşizmin kadın isyanını zapturapt altına alamayacağını yineledi.

28 Temmuz 2020 Saat: 08:10
Faşizm, kadın isyanını zapturapt altına alamayacak
'Faşizm, kadın isyanını zapturapt altına alamayacak'

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM), ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadının gözaltına alınmasını Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde bir araya gelerek protesto etti. “Gözaltılar serbest bırakılsın! Kadın özgürlük mücadelesi engellenemez!” pankartının açıldığını açıklamada sık sık “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganı atıldı. Açıklamaya siyasi partilerin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

‘ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ’

Açıklamadan önce söz alan Birleşik Devrimci Parti üyesi Burcugül Çubuk, kadınların çok asılsız gerekçelerle gözaltına alındığını belirterek, buna karşı kadınların birlikte mücadele edeceğini vurguladı. Çubuk, “Bu saldırılarla örgütlü kadın mücadelesinin faşizm için ne kadar korkutucu olduğunu görüyoruz Bilinsin ki bu operasyonlar ne de İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılar bizleri yıldırmıyor. Örgütlü mücadelemizle kazanacağız” dedi.

Yeni Demokrat Kadın (YDK) üyesi Sinem Özkan ise, iktidarın salgını fırsata çevirerek kadın kazanımlarına saldırıya geçtiğini belirtti. Özkan, başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kazanımlarını her alanda savunmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Emekçi Kadınlar üyesi Delal Erol da, gericiliğin İstanbul Sözleşmesi ve örgütlü kadınlara saldırılarının aynı dönemde yoğunlaşmasının tesadüf olmadığını vurgulayarak, kadınlar olarak bu saldırılar karşısında örgütlü mücadeleyi yükselteceklerini yineledi.

‘SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYORUZ’

Konuşmaların ardından ESP İstanbul İl Örgütü adına basın metnini okuyan Gamze Toprak okudu. Toprak,  her gün kadınların erkekler tarafından katledildiğini, tacize ve tecavüze uğradığını ve iktidarın çıkardığı infaz yasalarıyla katilleri serbest bırakıldığını hatırlatırken, iktidarın kadın düşmanı politikalarına hız kesmeden sürdürdüğüne dikkat çekti. Kadınlara yapılan göz altıların tesadüf olmadığının altını çizen Toprak, “Açıktır ki faşizm kadın isyanını zapturapt altına alamamaktadır. Kadın mücadelesini verenler gözaltı, tutuklama ve saldırılarla susturulmaya çalışılıyor” dedi.

Toprak, kadın özgürlük mücadelesine dönük operasyonların amacına ulaşamayacağını yineledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız