Güncel

FEDAŞ işçileriyle dayanışma konserine yasak

Direnişteki FEDAŞ işçileriyle dayanışma konseri hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandı.

14 Eylül 2023 Saat: 10:34
FEDAŞ işçileriyle dayanışma konserine yasak
FEDAŞ işçileriyle dayanışma konserine yasak

Kölece çalışma koşulları ve dayatılan sefalet ücretine karşı enerji işçileri 36 gündür direniyor. Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçileri ile bugün Dersim'de dayanışma konseri düzenlenecekti.

12 Eylül günü saat 17.00'da konser, "uygun görülmemiştir" denilerek. Tunceli Valiliğinin resmi sitesinde yasağa ilişkin herhangi bir duyuru bulunmazken, yasak gerekçesi de iletilmedi.

Bunun üzerine Enerji-Sen, Seyit Rıza Meydanı'ndaki konser etkinliğini işçiler ve halkın bir araya gelerek, basın açıklaması yapacağı, müzik dinletisinin olacağı bir etkinliğe çevirmeye karar verdi. Ancak bu etkinlik de yasaklandı.

Dayanışma için gelen çok sayıda kişi alanda bekleyişini sürdürüyor.

Karara tepki gösteren Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "İşçi arkadaşlarımızla birlikte, bu alanda basın açıklaması yapıp, sanatçı dostlarımızla kürsü kurmadan, ses cihazı kurmadan FEDAŞ işçilerinin yaşadığı sorunları dile getirmek için bir araya geldik" dedi.

Ancak bu etkinliğin de yasaklandığının altını çizen Keskin, "Haklı bir ekmek kavgasının peşindeyiz. Şirketle bugün bir görüşme yaptık, olumlu sonuçlar, olumlu adımlar atılmışken, keyfi uygulamaları asla kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz. 35 gündür nasıl bir inanç ve kararlılıkla devam ettiysek, aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kimsenin ufak bir şüphesi olmasın .haklı mücadelemizin sonunda göğsümüzü gere gere diyeceğiz ki biz kazandık."

Direnişteki enerji işçileri keyfi konser yasağını "İş, ekmek, özgürlük" sloganıyla protesto etti. "Ücretlerimiz barınmaya, beslenmeye, yaşamaya yetmiyor" pankartının açıldığı açıklamada Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız aldı. Atsız, "Kentleri aydınlatmaya çalışan enerji işçileri burada. Kazanan enerji işçileri olacak" dedi. 

Konser yasaklanmasıyldı Pınar Aydınlar sahne alacaktı. Söz alan Aydınlar. "Biz devrimci sanatçılar alnımızın terine güveniriz" dedi.

DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin de muhakkak kazanacaklarını vurguladı. Keskin'in konuşması, "Enerji-Sen sokakta, hak kavgasında" sloganıyla karşılandı.

Süleyman Keskin Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte katledilen madenci ve yaralı kurtulan madenciler için "Madenciden" şarkısının hep birlikte okunması çağrısını yaptı.

Madenciden şarkısı sanatçılarla birlikte okundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız