Güncel

FHKC üyesi 40 tutsak İsrail Hapishanelerinde açlık grevine başladı

FHKC üyesi 40 tutsak, İsrail hapishanelerinde açlık grevine başladı. Ofer Hapishanesi’nde ise 20 tutsak elleri bağlanarak hücrelere konuldu

5 Ağustos 2019 Saat: 13:50
FHKC üyesi 40 tutsak İsrail Hapishanelerinde açlık grevine başladı
FHKC üyesi 40 tutsak İsrail Hapishanelerinde açlık grevine başladı

İsrail hapishanelerinde idari hapis cezalarıyla tutsak bulunan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi onlarca tutsak açlık grevlerine destek için bugün eyleme katıldı.

FHKC üyesi 40 tutsağın bu sabah saatlerinden itibaren açlık grevine başladı.

Açlık grevi eylemine katılımın hapishane idaresi ve İsrail istihbaratının 35 gündür açlık grevinde olan tutsakların taleplerine kulak vermemesi nedeniyle başladı.

İsrail hapishanelerinde bulunan 29 tutsak idari hapis cezalarını protesto için açlık grevi eylemini sürdürüyor.

İsrail, Filistinli sivilleri herhangi bir hukuki suçlama yöneltmeden ve yargılamadan tutsak tutabilmek için uluslararası hukuka aykırı olan idari hapis cezası uygulamasına başvuruyor.

20 TUTSAK HÜCRELERE KONULDU

Öte yandan Filistinli Esir Kulübü, siyonist İsrail güçlerinin dün baskın düzenlediği Ofer Hapishanesi’nin 19 ve 20 nolu koğuşlarında tutsakların eşyalarını tahrip ettiğini,18 yaşından küçük esirlerin tutulduğu bölüme baskın düzenlendiğini, 20 tutsağın elleri bağlanarak hücrelere götürüldüğünü ancak söz konusu tutsakların daha sonra yeniden koğuşlarına döndürüldüklerini bildirdi.

Esir Kulübü, Ofer Hapishanesi’nde hapishane idaresinin 20 nolu bölümde tutulan tutsaklardan yaklaşık 20’sini hücrelere naklettiğini söyledi. Beş tutsağın Ofer Hapishanesi’nden Celbu Hapishanesi’ne ve bazı tutsakların da güneydeki hapishanelere nakledildiklerini kaydeden Esir Kulübü, esirlerin kendilerine verilen yemeği geri çevirdiklerini ve koğuşları kapattıklarını ifade etti.

Esir Kulübü, esirlerin talepleri karşılanıncaya kadar protestolarını sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

(Kaynak: Yeni Demokrasi)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız