Güncel

Figen Yüksekdağ hakkında ‘tutuklamaya devam’ kararı

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasına devam eden davada mahkeme heyeti Yüksekdağ hakkında "tutuklamaya devam" kararı verdi.

11 Mart 2019 Saat: 23:05
Figen Yüksekdağ hakkında ‘tutuklamaya devam’ kararı
Figen Yüksekdağ hakkında ‘tutuklamaya devam’ kararı

HDP’li Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, Yüksekdağ’dan yargılamayı uzatmamasını istedi. Yüksekdağ ise 45 dosyadan yargılandığını hatırlatarak, “Ben savunmamı yaparım. İsterseniz savunma yapmamış da sayabilirsiniz. Ama ben doğruya sadık kalacağım” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı ve hakkında hazırlanan 7 ayrı fezlekenin birleştirilmesiyle oluşturulan dava duruşması, Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bünyesindeki faaliyetleri, katıldığı eylem ve yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında hazırlanan 92 sayfalık iddianamede “örgüt yöneticisi olmak”la suçlanan ve hakkında 83 yıla kadar hapis cezası istenen Yüksekdağ, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmayı, HDP’nin Çankaya Belediye Başkan adayı Filiz Kerestecioğlu ile HDP Kadın Koordinasyonu üyeleri de takip etti.

Yüksekdağ savunmasına başlayacağı sırada mahkeme heyeti Yüksekdağ’a yargılamayı uzatmamasını söyledi. Yüksekdağ ise 45 dosyadan yargılandığını hatırlatarak ilk savunmasına devam edeceğini aktardı. Yüksekdağ, “Ben savunmamı yaparım. İsterseniz savunma yapmamış da sayabilirsiniz. Ama ben doğruya sadık kalacağım” dedi.

Mahkeme heyeti, Figen Yüksekdağ hakkında “tutuklamaya devam” kararı vererek duruşmayı 19 Nisan’a erteledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız