Güncel

Filistinli'in 'cesur kızı' Ahed Tamimi’ye 12 ayrı suçlama

İsrail askerlerine tokat atmasıyla bilinen Filistin’in ‘cesur kızı’ Ahed Tamimi için aralarında ağır cezayı gerektiren müessir fiil ve taş atmanın da olduğu 12 farklı suç yöneltildi.

2 Ocak 2018 Saat: 09:32
Filistinli'in 'cesur kızı' Ahed Tamimi’ye 12 ayrı suçlama
Filistinli'in 'cesur kızı' Ahed Tamimi’ye 12 ayrı suçlama

İsrail askerlerine tokat atmasıyla bilinen Filistin’in ‘cesur kızı’ Ahed Tamimi için aralarında ağır cezayı gerektiren müessir fiil ve taş atmanın da olduğu 12 farklı suç yöneltildi. Ahed’in İsrail askerlerine tokat ve tekme attığı video tüm dünyada yaygın bir şekilde izlenmişti.

Filistinliler genç kızın davranışlarını takdir ederken, İsrail’de pek çok kişi onu propaganda aracı olarak kullandıklarını söyledikleri ailesini suçluyor.

Tamimi’nin videoyu kaydeden ve Facebook’a koyan annesine de suçlama yöneltildi. Ahed’in gözaltına alınması sırasında babası, askerlerin biber gazı attığını ve ailenin evinin camlarını kırdıklarını söylemişti.

Aktivist Bassem Tamimi, Ahed’in 14 yaşındaki kuzeni Muhammed’in İsrailli askerler tarafından atılan plastik mermi ile yüzünden vurulduğunu söyledi. Muhammed’in Nabi Salih köyündeki bir protesto sırasında yaralandığı belirtildi. İsrail ordusu protestoda 200 Filistinlinin taş attığını iddia etmişti.

BABA TAMİMİ: ASKERLER EVE GAZ BOMBASI ATINCA PATLAK VERDİ

Baba Tamimi, İsrail gazetesi Yedioth Aharonth’a verdiği röportajda, videodaki olayın, askerlerin “evin bahçesine girerek, gaz bombası atıp, evin pencere camlarını kırmaları üzerine patlak verdiğini” söylemişti. “O anki tutumları insani gözükebilir, ama bence o günkü genel tutumları insani değildi. Kızımla ve yaptığıyla gurur duyuyorum” dedi.

İki yıl önce Ahed Tamimi, yine viral olan bir videoda, bir İsrail askerinin elini ısırırken görülüyordu. İsrailli asker daha sonra ordu tarafından taş attığı açıklanan Filistinli bir çocuğu kucağında tutuyordu. (BBC Türkçe)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız