Güncel

Fincancı cezaevinden çıktı:Biz mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele bitmeyecek

İSTANBUL- Cezaevinden çıkan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, hakikat vurgusu yaparak “Her türden silahın önlenebilmesi, kullanımın yasaklanabilmesi ve ortadan kaldırılabilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

11 Ocak 2023 Saat: 21:18
Fincancı cezaevinden çıktı:Biz mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele bitmeyecek
Fincancı cezaevinden çıktı:Biz mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele bitmeyecek

Türkiye’ni Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik kimyasal silah kullanımını Medya Haber’e değerlendirdiği için tutuklanıp ceza verilen ve tahliye edilen Türk Tabip Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden çıktı. Fincancı’yı hak ve hukuk örgütleri temsilcileri Barış Anneleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm ve pek çok kişi karşıladı. Alkış, sloganlarla karşılanan Fincancı daha sonra basın açıklaması yaptı.

‘HAKİKATİ PAYLAŞMAK SORUMLULUĞMUZDUR’

Gazetecilerin ilgisine işaret eden Fincancı, “Haber yapmayanlar, sesini çıkarmayanları bir kenara koyuyoruz” dedi. Korkunun ecele faydasının olmadığını söyleyen Fincancı, “Ne gördükse, hakikat neyse onu paylaşmak biz insan hakları mücadelesi yürütenlerin ve hekimlerin sorumluğu olduğu gibi sizlerin de bunu kamuoyuna iletme sorumluğumuzdur. Bu günler geçtiğinde sorumluluğunu yerine getirmiş ve getirmemiş olanları hep birlikte göreceğiz” diye kaydetti.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Verilen cezaya da tepki gösteren Fincancı, “Bu çok anlamsız bir durum. Bir kanalın yayın politikasının suç olarak tanımlanmasının ve sonrada o ‘suçun’ bana atılması akıl alır gibi değil. Ben ancak kendi suçumdan sorumlu olabilirim. Bu suçta insanlığa karşı sorumluluk taşıma suçudur. Sonuç olarak biliyoruz. Daha önce  ‘savaş bir halk sağlığı sorunudur’ diyen hekim arkadaşlarımız var. Tabi ki biz insan hekimleri insan sağlığını önceleyeceğiz. Savaşlara karşı olacağız. Her türden silahın önlenebilmesi, kullanımın yasaklanabilmesi, ortadan kaldırılabilmesi için de elimizden geleni yapacağız. Çünkü yalnızca insanları ele almamak lazım. Üzerinde yaşadığımız bu yer küre ve evren için zararlı olan bu tür girişimlerin önünde durmak hepimizin sorumluğudur” diye konuştu.

‘MÜCADELEYE DEVAM’

Mücadeleye devam edeceklerini belirten Fincancı, son olarak “Bu mücadelede yanımızda olan ve ne yazık ki hukuki ortadan kaldırılmış bir ülkede hukukta ve adalette ısrar eden avukatlarıma, mecliste bizimle yan yana duran, sesimizi orada da duyuranlara ve mücadele arkadaşlarıma teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele bitmeyecek” dedi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız