Güncel

Fincancı duruşması 11 Ocak'a erteledi I Giderlerse gitsinler diyenlere inat buradayız

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Fincancı'nın kimyasal silah kullanımı iddialarının araştırılmasını istediği için "örgüt propagandası"ndan tutuklu yargılandığı davada, Fincancı'nın tutukluluğunun devamı yönünde karar verildi.

29 Aralık 2022 Saat: 23:53
Fincancı duruşması 11 Ocaka erteledi I Giderlerse gitsinler diyenlere inat buradayız
Fincancı duruşması 11 Ocak'a erteledi I Giderlerse gitsinler diyenlere inat buradayız

TTB MK Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılmamasına tepki gösteren TTB, Fincancı ve TTB şahsında giderek artan saldırılara karşı emek, demokrasi, barış için mücadele etmekten asla geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) MK Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silah kullanımı iddialarının araştırılmasını istediği için "örgüt propagandası"ndan tutuklu yargılandığı davada, Fincancı'nın tutukluluğunun devamı yönünde karar verildi.

Duruşma sonrası TTB ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi, İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelerek karara tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan TTB MK 2'nci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, "Tutukluluğun devamı kararı ile gördük ki; tümüyle siyasi hedef gösterme, sindirme ve susturma amaçlı kötülük hali devam ediyor. Demokrasi adına bu utanç verici hal kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Bu hukuksuzluğu yaratanların sağlıkta çöküşün üstünü örtmek ve TTB'yi susturmak istediğini söyleyen Ökten, TTB'ye dönük bu saldırıların topluma verilmiş bir gözdağı olduğunu vurguladı. TTB MK üyelerinin görevden alınması ve "örgüt üyeliği" iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılmasına da tepki gösteren Ökten, TTB'nin örgütsel bütünlüğünün tehdit altında olduğunu ifade etti.

TTB'ye dönük hedef göstermelerin tesadüfi olmadığını belirten Ökten, şöyle devam etti: "Bugün burada yargılanan bilimsel bilgiyi hiçbir siyasi hesap peşinde olmadan şeffaf biçimde toplumla paylaşan, toplumsal olandan yana, kamusal çıkarlarımız doğrultusunda sağlık politikalarını savunanlar, piyasalaştırılmış sağlık ortamında şiddet ve mobbinge karşı mücadele edenler, hekimlerin emeğini, haklarını savunanlardır. Hakikatin peşinde koşanları, toplumun sağlığını gözetenleri, doğaya, tüm canlılara sahip çıkanları kamuoyu çok iyi bilmektedir."

Fincancı'nın tutsaklığının devamı ve TTB MK'ya dönük düşmanca girişimlerin karşılığını bulmayacağını dile getiren Ökten, "TTB ve tabip odaları bağımsızlık ve barıştan yana bir tutumla geçmişten bu yana kimlerin iktidarda olduğuna bakmaksızın hekimler için hekimlerle birlikte mücadele etmişler, etik-bilimsel temellerle savundukları hekimlik değerlerinden vazgeçmemişlerdir. 'Giderlerse gitsinler' diyenlere inat sağlığımıza, yarınımıza, demokrasiye sahip çıkacağız" dedi. Ökten, Fincancı'nın derhal serbest bırakılmasını ve TTB üzerindeki baskıların son bulmasını istedi.

Fincancı'nın avukatlarından Meriç Eyüboğlu, tutukluluğa devam kararının "makul süreyi aşmamak"la gerekçelendirilmesine tepki gösterdi. TTB MK üyeleri hakkında açılan yeni soruşturmaya da dikkat çeken Eyüboğlu, "Dr. Şebnem Korur Fincancı bu davadan tahliye edilip yeni soruşturma gerekçe gösterilerek yeniden mi gözaltına alınacak? Bu ve benzeri pek soruyla, kaygıyla, güvensizlikle ayrılıyoruz buradan. Elbette itirazlarımızı yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız