Güncel

Flormar'da işçilerin direnişi 212 gününde

Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için Flormar Kozmetik Firması’nda işten atılan 132 işçinin fabrika önünde başlattığı direniş 212’inci gününde de kararlıkla sürüyor

13 Aralık 2018 Saat: 10:38
Flormar'da işçilerin direnişi 212 gününde
Flormar'da işçilerin direnişi 212 gününde

NHA

Fotoğraflar: Sultan Güner

Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için Flormar Kozmetik Firması’nda işten atılan 132 işçinin fabrika önünde başlattığı direniş 212’inci gününde de kararlıkla sürüyor. İşçiler,işlerine geri dönene kadar direnişlerinin süreceğini, fabrika önünden ayrılmayacaklarını ifade ediyorlar.

Kocaeli Valiliği tarafından işçilerin ısınmak için ateş yakması ve ses aracından müzik çalınması yasaklanmıştı. İşçiler soğuk havaya rağmen direniş alanını terketmiyor.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) yer alan Flormar Kozmetik Firması’nda sendikalaşmak istedikleri için işten çıkarılan 132 işçinin 15 Mayıs’ta fabrika önünde başlattıkları işe sendikalı olarak geri dönme mücadelesi 212 gündür devam ediyor.

YASAKLAR

Direniş alanındaki işçiler, fabrikaya sendikalı olarak dönecekleri güne kadar direnmeye devam etmekte kararlı olduklarını belirterek ateş yakmalarının, çadır kurmalarının ve ses araçlarının valilik tarafından yasaklanmasını eleştirerek yetkililerin işçiden yana tavır alması gerektiğini vurguladılar.

İŞÇİLERİN İŞLERİNE GERİ DÖNÜŞÜ SAĞLANSIN

Petrol –İş Sendikası Gebze Şube Başkan yardımcısı Şivan Kırmızı Çiçek, işten çıkarılan işçilerin  tamamının direnişe katıldıklarını, özellikle kadınlardan destek gördüklerini, sendikaların ziyaretlerinin temsil düzeyinde kalmamasını ve işçilerinde destek olmalarını istediklerini, sendika olarak direnen işçilerin işlerine geri dönene kadar direnişte kararlı olduklarını ifade ederek, “Direnişimizi engellemek ve kırmak için her türlü engel karşımıza çıkarılmaktadır. Hukuki ve anayasal haklarımız engellenmektedir. Eğer direnişin bitmesi isteniyorsa, sendikalaştığı için işten atılan işçilerin işlerinin başına geri dönmelerinin sağlanmalıdır. Yetkililer takındıkları tutum ile sermayeden yana tutum aldıklarını ortaya koyuyorlar. Bizlere düşende işimiz, aşımız için direnmek”dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız