Siyaset

Ford işçileri eylem yaptı

Ford işçileri düzenlediği basın açıklamasıyla asgari ücret farkını talep ettiklerini ve kiralık işçi bürolarına karşı olduklarını belirtti.

7 Mart 2016 Saat: 09:51
Ford işçileri eylem yaptı
Ford işçileri eylem yaptı

İzmit Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Ford işçilerinin yanı sıra Hyundai, Toyota ve Gebze’de çeşitli fabrikalarda çalışan işçiler yer aldı. Basın açıklamasını Tomis Şube Başkanı Fikri Möhürlü okudu. İşçiler attıkları sloganlarla işten atılan Renault işçilerine de destek verdi.

Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Basın açıklamasında konuşan TOMİS Şube Başkanı Fikri Möhürlü, “ Asgari ücretin yıllara göre kıdem farkının yansıtılması için başlattığımız mücadele büyüyerek devam ediyor ve daha da büyüyecektir. “Artık eskisi gibi olmayacak” dediğimizde, uygulanan haksızlıklar karşısında susacağımızı sananlar bugün yanıldıklarını görüyorlardır. Bu yüzden artık ne susacağız ne de sineceğiz. Hakkımızı istiyoruz vermezlerse almasını da bileceğiz. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Organize saldırı ile karşıkarşıyayız

Möhürlü konuşmasının devamında, “Renault fabrikasında yaşanan süreç üzerine de bir şeyler söylemek istiyoruz. Hepinizin bildiği gibi dik ve kararlı ve bir şekilde mücadelelerini sürdüren Renault işçilerinin temsilci seçme hakkı MESS, hükümet ve TM tarafından engellenmiş, Renault fabrikasındaki işçi kardeşlerimizi işten atmışlardı. Bu organize saldırı karşısında arkadaşım yoksa üretim de yok anlayışı ile mücadeleye girişen Renault işçilerine bir de polis saldırmış, işçiler gözaltına alınmış, yetmezmiş gibi mahkemelerce tutuklanmaları istenmişti. Bu yaşananların tamamını kınadığımızı, Renault işçisi kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını buradan dile getirmek isteriz.

Biz bir arada durarak hakkımızı alacağız.

Asgari ücrete Aralık ayında yapılan zam sonrası fabrikalarda büyük bir ücret adaletsizliği ortaya çıktı. Onlar para içinde yüzerken işçilerin parasına göz dikmekteler.  Bunun giderilmesi için talebimizi, tepkimizi çeşitli vesilelerle dile getirdik. Çözüm istedik. Ancak kimse ne sesimizi duydu ne de çözüm için gereken adımları attı. Mücadelemizde arkadaşlarımızdan başka kimse bizim yanımızda olmadı ve olmayacağını da biliyoruz. Biz bir arada durarak hakkımızı alacağız. Bu yüzden bugün bu alanda artık daha güçlüyüz, artık sesimizi birleşerek daha güçlü haykırıyoruz. Asgari ücret farkı, herkesin hakkıdır” dedi.

 Kiralık işçi büroları, kölelik işçi merkezleri

Möhürlü konuşmasının sonunda şunları söyledi; “Asgari ücret adaletsizliği yetmezmiş gibi kiralık işçinin önünü açan ve kıdem tazminatımız üzerinde oynanan oyunlar hız kazandı.  Fabrikalarda kölelik sistemini getirecek kiralık işçi bürolarını istemiyoruz. Ayrıca sendikasızlaşmayı, kölece ve güvencesiz çalışma ortamını yaratacak olan kıdem tazminatının fona devrini de kabul etmemiz mümkün değildir Kıdem tazminatı herkesin hakkıdır. Kıdem tazminatı üzerinde bir düzenleme yapılacaksa bu işçiden yana olmalıdır ve patronların işçiyi rahatça işten atmasını sağlanmalıdır. Bu yüzden bizler diyoruz ki keyfi işten atmaları yasaklayacak yasak düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız