Güncel

Form Mukavva işçilerinin grevi10.gününde

Grevdeki Form Mukavva işçilerini farklı fabrikalardan işçiler ziyaret etti, yalnız olmadıklarını söyledi.

3 Haziran 2017 Saat: 09:28
Form Mukavva işçilerinin grevi10.gününde
Form Mukavva işçilerinin grevi10.gününde

Toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve çıkan İzmir Torbalı Ayrancılar'daki Form Mukavaa işçileri grevde 10. günü de geride bıraktı. Grevdeki işçilere hemen her gün bölgedeki fabrikalardan ve işyerlerinden dayanışma ziyaretleri de devam ediyor.

Form Mukavva işçilerini bugün de yine Selüloz-İş üyesi Süperpak işçileri, Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube ve Çevre Belediyeler Şube üyesi belediye işçileri, DİSK/Lastik İş üyesi Japar işçileri ziyaret ederek desteklerini dile getirdi.

İşçiler sık sık 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'Direne direne kazanacağız', 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz', 'İş ekmek yoksa barış da yok', 'Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz' ve 'Sadaka değil toplu sözleşme' sloganlarını atarken Belediye-İş üyeleri 'Belediye işçilerinden Form Mukavva işçilerine; açlık sınırında değil, insanca yaşam istiyoruz', Süperpak işçileri de 'Yaşasın onur mücadelemiz' yazan pankart açtı. Dayanışma ziyaretlerinde Form Mukavva işçilerinin, hak arama mücadelesinde yalnız olmadığının altını çizildi.

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Form Mukavva işçilerinin greve çıktığı ilk günden beri emeklerinin karşılıklarını alma mücadelesi verdiğinin altını çizerek “10. gün itibari ile taleplerimiz karşılık bulmadı. Selüloz-İş üyesi Form Mukavva işçileri Pancar'daki sanayi bölgesinin örgütlenmesinde nasıl öncülük ettilerse şimdi de hak arama mücadelesinde öncü işçi olacaklar. Biz bu süreci sonuna kadar destekleyeceğiz" dedi. Yıldırım, grevleri ertelenen Kristal-İş üyesi Şişecam işçilerine de destek mesajı verdi.

Selüloz-İş Genel Başkan Yardımcısı Bekir Tanrıkulu, grevi masa başında üyelerinin haklarını geliştirerek bitirmek istediklerini ancak buna işverenlerin yanaşmadığını dile getirerek şunları söyledi:
“Form da grev kaçınılmaz oldu. Gelinen nokta hak arama mücadelesidir. Bizim amacımız fabrika bacasının sönmesi değil, işçilerin emeğinin karşılığını alarak insan onuruna uygun yaşamdır. Ailemizi kimseye muhtaç olmadan geçindirmek istiyoruz.”

Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı da “Belediye-İş Sendikası olarak sonuna kadar sizin yanınızdayız. Bizler çalıştığımız yerlerin kasasını değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Ama bunun için de aldığımız maaşın daha düzgün olması lazım. Form Mukavva işçisi 43 kişiden ibaret değildir. Binler yanındadır” dedi. (Kaynak: İzmir/EVRENSEL)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız